El Banc dels Aliments estrena un magatzem més gran al polígon Neoparc per atendre més de 27.000 usuaris

El Banc dels Aliments estrena un magatzem més gran al polígon Neoparc per atendre més de 27.000 usuaris| Text i fotografia: ACN

 

El Banc dels Aliments de Lleida ha estrenat noves instal·lacions al polígon Neoparc de la capital del Segrià. La nau, de poc més de 800 metres quadrats, permet incrementar un 30% la capacitat d'emmagatzematge respecte la que tenien fins ara al polígon del Segre. 

Des de Lleida es distribueixen aliments per atendre més de 27.000 usuaris al conjunt de la demarcació, una xifra que no disminueix malgrat que es redueixin les xifres de l'atur, segons ha assegurat el president de l'entitat, Joan Saura. Aquest dijous s'ha signat el conveni pel qual la Paeria cedeix l'ús del nou magatzem al Banc dels Aliments. L'Ajuntament de Lleida paga un lloguer de 23.230 euros l'any per les instal·lacions.
 
Saura ha insistit que la xifra de persones que reben suport del Banc dels Aliments s'ha estabilitzat en un context de precarització de la pobresa. Segons el president de l'entitat a Lleida, la qualitat de l'ocupació que es crea -amb sous baixos i alta temporalitat- no és suficient per garantir que els qui troben una feina puguin tirar endavant els seus projectes de vida sense necessitat d'ajuda externa.
 
D'altra banda, Saura ha comentat que ara mateix els aliments estan arribant amb regularitat des de la Unió Europea i ha destacat també la gran solidaritat de la ciutadania de Lleida en les diferents campanyes del Gran Recapte. En aquest sentit, ha afegit que cada vegada hi ha més sensibilització per garantir que els aliments responguin a les necessitats d'uns perfils concrets, per exemple, a resoldre problemes d'alimentació infantil o per a famílies amb problemes de pobresa energètica.
 
Tant el president del Banc dels Aliments de Lleida com l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, han destacat que la tasca de l'entitat va més enllà del repartiment de menjar i és un instrument de “cohesió social”. Ros ha remarcat que les dades que apunten a una recuperació econòmica s'han de traduir ara en una “recuperació social”. I ha afegit: “Hi ha una caiguda de l'atur però encara no arriba als nivells d'abans de la crisi, on pràcticament teníem un atur tècnic; la recuperació real és quan puguem parlar de recuperació econòmica i també social, que vol dir que a més de fer créixer el PIB fem créixer l'economia de forma que es creï ocupació sense fractura social”.
 
Les noves instal·lacions del Banc dels Aliments de Lleida estan situades al Polígon Neoparc de Lleida, al número 3 del carrer Vilanova de la Barca. D'entrada ja han permès incrementar de 380 a 450 el número de palets que poden emmagatzemar i l'objectiu és arribar a superar els 600. També tenen més capacitat per guardar aliments en fresc (de 10 a 15 palets) i esperen comptar properament amb una cambra congeladora.