El Banc dels Aliments de Lleida vol assolir a la demarcació les 300 tones d’aliments en la 7a edició del Gran Recapte

El Banc dels Aliments de Lleida vol assolir a la demarcació les 300 tones d’aliments en la 7a edició del Gran Recapte| ACN – Fotografia: Miki de Santiago (Arxiu)

 

El Banc dels Aliments de Lleida es fixa el repte de recollir unes 300 tones d'aliments en la 7a edició del Gran Recapte d'Aliments, que tindrà lloc els dies 27 i 28 de novembre. Uns 2.200 voluntaris lleidatans col·laboraran amb la iniciativa, uns 1.550 en la recollida i uns altres 650 en la posterior classificació dels aliments, per a la qual es comptarà amb una cinta de vuit metres construïda expressament per una empresa de Bellvís.

En aquesta ocasió els organitzadors demanen, sobretot, llet, oli, llegums cuits i conserves de peix o carn, però també xocolata, fruits secs i aliments infantils.
 
En la sisena edició del Gran Recapte es van recollir a les comarques de Lleida unes 290 tones d'aliments.
 
A les comarques de Lleida seran entorn de 2.200 els voluntaris que faran possible el desenvolupament de la iniciativa. En concret, uns 1.550 participaran en la recollida i 650 en la posterior classificació dels aliments recollits, la majoria provinents alumnes de centres escolars. Els voluntaris lleidatans provenen, entre altres, d'entitats d'arreu de la demarcació, d'esplais, de grups professionals com ara mossos o bombers, d'escoles i instituts, de la UdL, voluntaris sèniors i júniors de la Paeria, a més de persones a títol individual. Segons el Banc dels Aliments de Lleida, faltarien encara entre 50 i 70 persones per a horaris i punts de recollida concrets per poder comptar amb els tots els voluntaris que s'estima que faran falta a la demarcació. 
 
Un any més, diferents cadenes d'alimentació cediran els espais en les seves botigues per ubicar els punts de recollida a més de donar suport logístic i fer donacions addicionals d'aliments per a completar les donacions dels seus clients. En concret, a les comarques de Lleida seran 183 els punts de recollida previstos, 60 dels quals a la ciutat de Lleida.
 
Objectiu: aconseguir la “xifra màxima”
L'objectiu del Banc dels Aliments de Lleida és poder assolir la “xifra màgica” de 300 tones d'aliments recollits, després de superar les 290 en la sisena edició del Gran Recapte, segons ha explicat Joan Ramon Saura, president de l'entitat. Posteriorment, els productes recollits es classificaran i es faran arribar a 71 entitats socials d'arreu del territori, que seran les encarregades de distribuir-los entre els seus usuaris, persones i famílies amb dificultats econòmiques. Al conjunt de Catalunya la voluntat és arribar als 25.000 voluntaris i a les 4.686 tones d'aliments recollides.
 
La classificació dels aliments rebuts a les comarques lleidatanes es farà a les instal·lacions del Banc dels Aliments de Lleida al polígon industrial El Segre de la capital del Segrià, on els voluntaris podran comptar amb una cinta de 8 metres fabricada expressament per l'empresa Intec de Bellvís per poder agilitzar la tasca. En total, s'ha previst vuit torns per a la classificació, que començaran ja el dissabte 28 i s'allargaran fins al 4 de desembre, segons ha explicat Adelaida Rivas, també coordinadora del Gran Recapte a Lleida