Educació xifra en 240.000 els tests d’antígens fets als centres educatius els darrers 15 dies

El conseller d'Educació, Josep González Cambray, ha xifrat en 240.000 els tests d'antígens fets a les escoles i instituts durant els darrers 15 dies.

 

En resposta a una pregunta durant la sessió de control al Govern del diputat dels comuns Joan Carles Gallego, Cambray ha remarcat que el seu Departament està «al costat de les famílies, els alumnes i els docents» i ha insistit que han aconseguit «garantir la presencialitat». De fet, ha remarcat que el dia que més contagis s'han detectat a Catalunya, el 91% dels alumnes van assistir a classe. D'altra banda, Cambray també ha explicat que durant el mes de gener s'ha fet 11.743 substitucions «efectives» per cobrir les baixes per coronavirus.

Primer pla d'un test d'antígens positiu

Educació xifra en 240.000 els tests d'antígens fets als centres educatius els darrers 15 dies | LleidaDiari.cat

 

Es fan els mateixos testos d'antígens la primera setmana de curs que durant tot el primer trimestre

Les farmàcies han gestionat i fet 123.575 testos d'antígens a l'entorn escolar durant la primera setmana de curs (entre dilluns i diumenge). Una activitat que Salut qualifica d'«intensa» perquè en només set dies s'han prescrit tantes proves com en tot el primer trimestre de curs.

 

De tots els testos fets, 6.400 han donat un resultat positiu, una xifra que representa el 5,18% de positivitat. Per fer front al programa, Salut ha distribuït aquest dilluns 200.000 unitats a les farmàcies per donar resposta a la demanda. El conseller Josep Maria Argimon ha constatat que han detectat una desacceleració en els contagis durant els darrers dies, però demana «molta prudència» abans de confirmar si s'ha arribat al pic de la sisena onada.

 

El Departament de Salut fa una valoració «molt positiva» de la primera setmana d'aplicació del protocol del retorn a les aules després de les vacances de Nadal. Set dies d'activitat «intensa» perquè, segons ha remarcat el conseller de Salut, en només una setmana s'han prescrit i fet el mateix nombre d'antígens que durant tot el primer trimestre del curs.

 

Una «allau» de contagis

Al primer trimestre, Salut oferia els TAR escolars a les farmàcies a mestres de primària, infantil i educació infantil i, també, a l'alumnat d'ESO, batxillerat i formació professional. Aquest trimestre s'ha ampliat a l'alumnat de primària i d'educació especial a partir de sis anys. Argimon ha recordat que, tot i que les xifres no són ben bé comparables, sí que evidencia que la transmissió del virus en aquesta sisena onada s'ha traduït en una «allau» de contagis.