T’interessa: Volen crear una borsa de professorat única pel Pirineu

L'inici del curs escolar pels alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius ha arrencat aquest dimecres amb “tranquil·litat” i sense cap incidència a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran. Igual que a la resta del país la tendència de matriculats ha estat inferior a l'ESO.

 

Ramon Jordana, director dels Serveis Territorials del Departament d'Educació a l'Alt Pirineu i Aran, ha explicat que la voluntat és aconseguit el màxim d'autonomia possible i a mitjà termini poder disposar d'una borsa de professorat única per les comarques de l'Alt Pirineu i Aran. Barreja de cares d'alegria i nervis entre els alumnes que han començat el curs a l'Institut de la Pobla de Segur.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Jordana considera que les distàncies entre tot el territori de la vegueria de l'Alt Pirineu ja són considerables i les comunicacions complicades per l'orografia i meteorologia del terreny. L'objectiu que es persegueix amb la idea d'una borsa de professorat única per la vegueria de l'Alt Pirineu és l'arrelament dels professors al territori.

Imatge d'alumnes d'institut

Educació vol crear una borsa de professorat única per la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran | LleidaDiari.cat

 

Treballar de manera autònoma

El que sí que ja s'ha fet aquest curs escolar és començar a agafar atribucions del departament d'Educació de la comarca de la Cerdanya per començar a treballar de manera autònoma. Tot i això, aquest any encara dependrà administrativament de la demarcació de Girona, encara.

 

A l'Institut de la Pobla de Segur, al Pallars Jussà, aquest dimecres s'han vist cares d'alegria dels joves que s'han retrobat amb els companys. Les cares més sèries eren dels alumnes de primer d'ESO que eren nous en aquest centre. Poder iniciar el curs sense mascareta ha estat molt benvingut pels joves i pel professorat.