Educació acompanyarà els centres que no redueixin l’hora lectiva perquè ho facin: “Ningú els pot negar aquest dret”

El Departament d’Educació ha assegurat aquest divendres que acompanyarà els centres que detecti que no apliquen la reducció de l’hora lectiva al conjunt del professorat perquè ho facin, d’acord amb el pacte amb els sindicats. “Ningú els pot negar aquest dret” als professors, remarquen fonts de la conselleria, que confia en els equips directius a l’hora de fer aquesta adaptació dels horaris, que comporta també l’entrada de 3.566 nous docents per compensar. El departament espera que les direccions ho facin creant el menor impacte pedagògic i respectant les condicions laborals, i remarca que els criteris són “molt flexibles”. Educació ha nomenat aquesta setmana els docents que s’incorporaran l’1 de gener.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Educació reivindica que aquesta reducció és un acord amb els sindicats i que cal garantir el dret dels docents a gaudir-la. Una cinquantena de docents de l’Institut Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts han signat un manifest on anuncien que no es reduiran l’hora lectiva al gener perquè consideren que aplicar aquesta mesura a mig curs serà un “desgavell” i generarà “greus afectacions” a tots nivells. “Exigim el nostre dret a fer la feina ben feta, en bones condicions i dignament, no sotmesos als canvis precipitats, de cara a la galeria, poc elaborats i tendenciosos del Departament d’Educació, aquesta vegada amb la complicitat dels sindicats”, remarca el manifest.

Durant aquest setmana s’han fet els nomenaments dels docents que s’incorporaran per compensar aquesta reducció lectiva d’una hora del conjunt de professorat. De les 3.566 dotacions que s’afegiran al gener de forma estructural, dues de cada tres són de personal que ja treballa al propi centre i dels quals la direcció n’ha sol·licitat la continuïtat o l’ampliació de la jornada.

Les borses estan obertes per a totes les especialitats de l’1 al 21 de desembre. Com es fa habitualment, les places que quedin per cobrir es penjaran a l’anomenada borsa de difícil cobertura, que facilita la contractació d’aspirants que inicialment haguessin triat un altre servei territorial. Aquestes places es nomenaran al gener.

Entre les especialitats més demanades per les direccions figuren la pedagogia terapèutica a primària i els orientadors a ESO.