Editen un calendari a les Garrigues per donar visibilitat al paper de les dones

El Consell Comarcal de les Garrigues, des de l’Àrea d’Igualtat i Feminismes, ha editat un calendari per al 2023, Dones de la terra, dones de les Garrigues, que recull la biografia de les sis dones de la comarca que apareixen al llibre Dones rurals. Dones de Lleida, publicat per l’Institut Català de les Dones el 2021. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar visibilitat i reivindicar el paper de les dones.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

«Poder-los fer aquest homenatge és un orgull per a nosaltres i un reconeixement a la seva valentia i a la seva tasca pionera i de referent per a altres dones i per als seus municipis», afirma el president del Consell Comarcal, Jaume Setó, que alhora agraeix la implicació de les famílies de les protagonistes en l’elaboració del calendari. «Els agraïm així que permetin que segueixin vives en la història de les Garrigues», expressa Setó.

 

En total, s’han editat 500 exemplars d’aquest calendari, que es distribuirà a la ciutadania a través de les associacions de dones, les biblioteques, la Creu Roja, les ràdios locals – que els sortejaran entre els oients – i el Servei d’Atenció i Informació a les Dones (SIAD) de les Garrigues.