Sense Categoria

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu recupera la memòria històrica del Pirineu

Avatar
  • juliol 29, 2019
  • 2 min read

Imatge de l'interior de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, al Pallars Sobirà | LleidaDiari.cat

 

Una sèrie de dos reportatges inèdits dels anys 50 i 70 del segle XX sobre centrals hidroelèctriques i un campament del CEC a l'Estany Negre donaran el tret de sortida el pròxim dimecres a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu de la 9a edició de la Mostra de Cinema Etnogràfic. El certamen, de caràcter itinerant, recalarà a Esterri d'Àneu entre el 31 de juliol i el 2 d'agost.

 

El dijous, 1 d'agost, es podrà veure una selecció de documentals etnogràfics en l'entorn del Pallars i el Pirineu a càrrec de l'etnòleg i director de cinema documental Eugenio Monesma. El mateix director farà la presentació de les seves pel·lícules i el divendres 2 d'agost es realitzarà un passi de les obres guanyadores del festival Mostremp, de cinema rural al Pallars.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

La 9a Mostra de Cinema Etnogràfic es desenvolupa en el marc d'un programa conjunt a Catalunya

La 9a Mostra de Cinema Etnogràfic es desenvolupa en el marc d'un programa conjunt a Catalunya on participen diferents centres o antenes que formen part de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de Catalunya. L'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial fou creat per poder conèixer puntualment i de manera actualitzada la situació del patrimoni etnològic català en tots els seus vessants, incloent-hi la recerca i la difusió.

 

El funcionament de l'Observatori es basa en la col·laboració i el treball en xarxa amb les entitats i grups que existeixen a Catalunya dedicats al patrimoni etnològic. Aquesta mostra està organitzada per l'Ecomuseu de les valls d'Àneu, el Departament de Cultura i el Parc Nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu, la Filmoteca de Catalunya, la Productora Pyrene PV i el Mostremp.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *