Sense Categoria

La Seu d’Urgell organitza un Workshop Ocupacional amb vint empreses

Avatar
  • setembre 26, 2018
  • 4 min read
La Seu d’Urgell organitza un Workshop Ocupacional amb vint empreses
Pla general de les entrevistes individuals que s'han dut a terme en el marc de la quarta edició del Workshop

Pla general de les entrevistes individuals que s'han dut a terme en el marc de la quarta edició del Workshop | LleidaDiari.cat

 

Prop d'un centenar de persones han participat aquest dimarts en la quarta edició del Workshop Ocupacional a la Seu d'Urgell, en el qual hi han pres part una vintena d'empreses. La meitat d'aquestes provenen d'Andorra i també n'hi ha de comarques veïnes com la Cerdanya i el Pallars, a més de les de l'Alt Urgell, on enguany s'ha registrat un increment en el nombre de firmes representades. Pel que fa al principat, s'estima que l'oferta d'ocupació de cara a la campanya d'hivern continuï a l'alça i se situï al voltant de les 4.000 contractacions, segons ha explicat el director del servei d'Immigració del Govern d'Andorra, Jesús Guardiet, que ha afegit que el nombre de treballadors fronterers supera les 1.500 persones.

 

Una de les novetats de la present edició del Workshop Ocupacional de la Seu d'Urgell ha estat la de segmentar la participació de les persones que busquen un lloc de treball en dos tipus de perfils professionals. D'aquesta manera, al matí s'han dut a terme entrevistes individuals als interessats en feines dels sectors del comerç, l'hostaleria, la restauració i la vigilància i seguretat i, a la tarda ha estat el torn de les que busquen persones formades en administració i direcció d'empreses, enginyeria, informàtica i màrqueting.

Pla general d'una part dels assistents al Workshop Ocupacional de la Seu d'Urgell durant la benvinguda

Pla general d'una part dels assistents al Workshop Ocupacional de la Seu d'Urgell durant la benvinguda | LleidaDiari.cat

 

 

La regidora d'Empresa i ocupació de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Mireia Font, ha explicat que a la trobada entre empreses i persones demandants d'ocupació hi tenen molt pes les firmes procedents d'Andorra, que representen la meitat de les que hi han pres part en aquesta quarta edició. En aquest sentit, ha dit que moltes d'elles «demanden molts perfils» però també ha destacat el fet que enguany s'hi hagin sumat més empreses de l'Alt Urgell, a més de les que vénen de la Cerdanya i el Pallars.

 

Per la seva banda, el director del servei d'Immigració del Govern d'Andorra, Jesús Guardiet, ha situat en l'entorn de les 4.000 les contractacions que es podrien assolir de cara a la propera temporada d'hivern. A més, ha destacat el creixement dels treballadors fronterers, que ara per ara són més els 1.500 i que, després dels anys de crisi econòmica, han tornat a «reactivar-se», segons ha dit. Guardiet ha recordat que, d'entre documentació necessària per poder accedir a una feina al principat, cal presentar un certificat d'antecedents penals i un altre on hi consti l'estat civil.

Pla general dels assistents a la quarta edició del Workshop Ocupacional de la Seu d'Urgell

Pla general dels assistents a la quarta edició del Workshop Ocupacional de la Seu d'Urgell | LleidaDiari.cat

 

 

Mentre, el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, ha ressaltat el paper que tenen les administracions a l'hora de dur a terme «tots els esforços per posar instruments que permetin encarar a les empreses a trobar el personal que necessiten» així com, ha dit, en el cas de les «persones que són demandants d'ocupació». A més, ha volgut contextualitzar la iniciativa amb l'evolució que ha experimentat el mercat de treball en aquests darrers anys, tenint en compte que, segons ha dit, quan es va organitzar la primera edició del workshop a la comarca hi havia gairebé 1.500 persones aturades i que, ara per ara, la xifra és de poc més d'un miler.

 

Les empreses del workshop busquen perfils polivalents

Una de les empreses que ha participat al workshop és l'Associació Menja't l'Alt Urgell. Una de les integrants d'aquesta entitat, Marisol Salvadó, ha explicat que han decidit anar-hi perquè busquen un perfil professional d'una persona polivalent que els ajudi a promocionar la tasca dels productors artesans de la comarca. En aquest sentit, ha valorat positivament la iniciativa, que veu com una «manera fàcil de contactar amb gent» d'una forma més concentrada que posant un anunci amb l'oferta del lloc de treball. El Workshop Ocupacional, que s'ha dut a terme a les instal·lacions del Centre Empresarial i Tecnològic de l'Alt Pirineu (CETAP), ha estat organitzat per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell i l'Oficina Jove de l'Alt Urgell.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *