Societat

Es dupliquen els trastorns de conducta alimentària en els adolescents

L'increment va ser especialment destacat en noies de 10 a 19 anys

Tània Sentís
  • novembre 12, 2022
  • 2 min read
Es dupliquen els trastorns de conducta alimentària en els adolescents

Un estudi de l’IDIAPJGol conclou que els trastorns de la conducta alimentària s’han duplicat entre els adolescents després del confinament. S’han analitzat dades d’atenció primària de més d’un milió de persones de 10 a 24 anys, s’ha calculat la incidència mensual dels diagnòstics i s’han agrupat en tres períodes: abans del confinament, després del tancament més estricte i posteriorment.  

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els resultats indiquen que la incidència dels diagnòstics va baixar durant els primers mesos del confinament però va augmentar de manera substancial en l’última etapa, entre juliol del 2020 i desembre del 2021. L’increment va ser especialment elevat en noies de 10 a 19 anys, entre les que es van duplicar els valors observats abans del confinament. 

Els increments es van observar en tots els nivells socioeconòmics. La coordinadora de l’estudi, la doctora Talita Duarte-Salles, destaca la importància dels resultats i el fet que l’impacte de la pandèmia en els diagnòstics de TCA segueix vigent gairebé dos anys després del seu inici. 

Tània Sentís
Sobre l'Autor

Tània Sentís

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *