Dues clíniques lleidatanes reconstruiran la cara d’un soldat ucraïnès

Dues clíniques lleidatanes reconstruiran la cara d’un soldat ucraïnès| Redacció – Foto: Bona Premsa

 

Clínica Sanza de Lleida i la Clínica Perpetuo Socorro participaran en una operació quirúrgica que permetrà reconstruir la cara del soldat ucraïnès, Andrii Usach, víctima d'un atac al front a la guerra entre Rússia i Ucraïna. Usach, soldat voluntari, és una víctima civil de la guerra d'Ucraïna després que un míssil que li va caure al costat, li amputés la cama i li causés importants ferides al braç. A més, li va arrencar la meitat del rostre i una part de la mandíbula el juliol del 2014. 

El passat mes de maig, el doctor Ignacio Sanza va visitar Andrii Usach, de 33 anys, a qui li va detectar una infecció a l'interior de la boca i li va receptar un antibiòtic per eliminar-la i valorar una intervenció de reconstrucció de la boca, ja que només pot obrir la meitat. En fer-li les radiografies, Sanza va descobrir cossos estranys, com pedres, fragments d'os i brutícia, dins de la boca de Usach. Per aquest motiu, a l'operació del pròxim dijous 1 d'octubre, el doctor Sanza netejarà l'interior i reconstruirà la part esquerra de la boca i de la cara, obrint el llavi, reconstruint l'anterior i el superior i traient la ferralla.
 
Cirurgia reconstructiva
El passat 21 de juliol, aproximadament un any després que li explotés la bomba a Ucraïna, el doctor Ignacio Sanza va tornar a visitar Andrii Usach i va demanar iniciar el preoperatori. Atès que és una víctima civil de la guerra que no pot costejar-se aquest tipus d'operació, se li realitzarà una cirurgia reconstructiva de la part esquerra de la cara de forma gratuïta.
 
L'operació de reconstrucció la realitzarà demà 1 d'octubre el doctor Ignacio Sanza i es durà a terme a les instal·lacions de la Clínica Perpetuo Socorro de Lleida.