Dues alumnes de la UdL han participat en els premis WONNOW STEM

Un total de dues alumnes de la Universitat de Lleida s'han presentat als Premis WONNOW STEM, una iniciativa que han llançat CaixaBank i Microsoft per premiar l'excel·lència femenina en carreres universitàries tècniques. Les alumnes lleidatanes participants cursen estudis d'Enginyeria Mecànica i Ciències Biomèdiques. Al conjunt d'Espanya, 260 alumnes matriculades en l'últim curs de carreres STEM – Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques – de 59 universitats espanyoles han presentat candidatures. Els Premis WONNOW STEM aposten pel talent i pretenen impulsar la diversitat i la presència de dones en l'àmbit de la tecnologia i les ciències des de l'inici de la seva carrera professional. Les dues alumnes de la Universitat de Lleida opten a un guardó en metàl·lic que es lliurarà a l'alumna amb millors resultats acadèmics, que rebrà una dotació econòmica de 10.000 euros.

 

D'altra banda, també es premiarà a unes altres deu estudiants, que tindran accés a una beca remunerada per treballar a CaixaBank, entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar. Se'ls farà un contracte de sis mesos en format pràctiques amb possibilitat d'incorporació a l'empresa en finalitzar aquest termini. A més, també es beneficiaran d'un programa de mentoring impartit per Microsoft, que oferirà assessorament sobre aspectes relacionats amb el desenvolupament de la seva carrera professional en la indústria tecnològica. Les guardonades es donaran a conèixer al setembre. Per escollir a les premiades, a més del seu expedient acadèmic, es valorarà la seva experiència personal.

 

Amb la convocatòria d'aquests premis, CaixaBank i Microsoft guardonen l'excel·lència, tant acadèmica com personal, de dones estudiants de carreres tècniques, estudis que tenen un paper cada vegada més essencial en el desenvolupament de la nostra societat però on la presència femenina és reduïda. CaixaBank i Microsoft distingeixen el talent més gran, donant visibilitat a models de referència femenins en el sector STEM i fomentant la diversitat en la indústria tecnològica. Els valors de compromís social, igualtat i excel·lència, que comparteixen CaixaBank i Microsoft es reflecteixen en aquesta iniciativa, que pretén celebrar-se amb una periodicitat anual. A través d'aquest projecte, les dues entitats mostren el seu compromís per la igualtat de gènere en àmbits laborals i professionals importants.