Els drons es consoliden com un dels sectors més dinàmics a la Fira de Sant Miquel

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

L'agricultura de precisió, i més concretament l'aplicació dels drons, s'està consolidant com un dels sectors més dinàmics dins la Fira de Sant Miquel de Lleida. Enguany, i de la mà de l'associació LleidaDrone, aquests aparells tindran un protagonisme destacat per mitjà d'un ampli programa d'activitats que inclourà demostracions en viu, un servei d'atenció de consultes per als visitants interessats en el tema, sessions d'iniciació per als infants i la presentació de l'innovador projecte Dronecoria. Cal recordar que la 64a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 33a edició del saló Eurofruit tindran lloc del 27 al 30 de setembre.

 

En el decurs de la presentació de les activitats de drons a la Fira de Sant Miquel, Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, ha incidit en la importància que està assolint aquesta tecnologia en la gestió dels recursos agraris, especialment els agrícoles i els forestals, i ha afegit que Lleida és capdavantera en l'àmbit dels drons en l'àmbit mundial, destacant precisament l'associació LleidaDrone. Per la seva banda, Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha asseverat que la Fira de Sant Miquel i Eurofruit són el marc perfecte per a qualsevol tecnologia —com els drons— que contribueixi a una millor gestió dels regs, els fertilitzants i els fitosanitaris.

 

Andreu Ibáñez, president de LleidaDrone, associació de tecnologia avançada situada al Parc Científic de Gardeny de Lleida, ha explicat que l'entitat tornarà a ser present per quart any consecutiu a la Fira de Sant Miquel amb un estand al Pavelló 4, en el que diverses empreses del sector atendran els interessats en el món dels drons, i amb l'espai Drone Arena, de 11×16 m2 i que permetrà fer demostracions de vol. De la mateixa manera, el dissabte 29 de setembre i el diumenge 30 de setembre s'oferirà als infants la possibilitat d'aprendre a volar drons de joguina i de participar en una carrera de drons.