Sense Categoria

Detecten 80 casos de consum de ‘Purple drank’ a Catalunya

Avatar
  • febrer 26, 2019
  • 2 min read

Detecten els primers 80 casos de consum de la droga 'Purple drank' a Catalunya | Telecinco

 

El Centre d’Informació del Medicament ha detectat a Catalunya els primers 80 casos, durant els últims dos anys, del consum del xarop de la tos com a droga. Així doncs, aquesta nova moda que comença a arribar a terres catalanes consisteix a prendre xarop per la tos barrejat amb sucre i refresc. Aquesta barreja consumida en grans quantitats pot causar un estat de relaxació i també una sensació d’eufòria.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Segons ha informat Telecinco, no es tracta de cap droga nova sinó que aquesta fa anys que existeix i està associada a la cultura del rap dels anys 90. Avui dia, ha tornat a cridar l'atenció dels joves i els adolescents i s’ha convertit novament en una tendència als Estats Units. Aquesta droga, que s'ha tornat a posar de moda, és coneguda com la ‘Purple drank’, o beguda lila, i a internet es poden trobar tota una sèrie de vídeos que parlen sobre ella. 

 

No hi ha indicadors pels quals alarmar-se

Imatge arxiu xarop tos com a droga

Si aquesta barreja es consumeix en grans quantitats, pot arribar a causar un estat de coma als joves que consumeixen aquesta droga | Telecinco

 

Malgrat aquests 80 casos que ja han estat detectats a Catalunya, des del centre d'Informació del medicament no es considera que hi hagi indicadors pels quals alarmar-se perquè, a hores d'ara, no és un fenomen que tingui presència. No obstant això, cal recordar que la codeïna no deixa de ser un opiaci que crea addicció i, si es pren amb grans quantitats, pot arribar a provocar que la gent que ho consumeix acabi en estat de coma.

 

 

Aquest derivat opiaci necessita una recepta mèdica per a poder comprar-lo a les farmàcies. És per això, que s’ha fet una crida a les farmàcies i se'ls hi ha demanat que estiguin atentes per si detecten alguns joves que intentin aconseguir el xarop per a la tos sense recepta o amb receptes falses. Aquestes receptes falses les aconsegueixen inventant-se el número de col·legiat del metge, o bé omplen la recepta posant el número d’un metge i el número de col·legiat d’un altre metge.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *