El Govern forma una trentena de professionals dins del marc de l’estratègia Barnahus

El Departament de Drets Socials ampliarà la plantilla en 29 professionals que desenvoluparan algunes de les actuacions incloses en l’estratègia Barnahus per a l’abordatge integral dels abusos sexuals contra la infància i l’adolescència. Aquest full de ruta inclou un servei pioner d’atenció a infants i adolescents que han patit abusos sexuals. El servei es va posar en marxa a Tarragona i s’està estenent arreu de Catalunya per oferir una actuació i una intervenció coordinades dels departaments de la Generalitat en un sol espai.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L’estratègia inclou actuacions com ara el desplegament territorial de fins a 12 serveis Barnahus més o la creació d’una oficina tècnica d’atenció i suport a les víctimes. L’acord aprovat aquest dimarts per l’executiu suposarà la incorporació de 26 tècnics que actuaran de referents als territoris on s’activaran els nous serveis i seran responsables de dur-ne a terme la supervisió i d’exercir la coordinació i col·laboració necessàries entre departaments i institucions.

D’altra banda, també es contractarà el personal que formarà part de l’oficina tècnica d’atenció i suport a les víctimes que han patit abusos sexuals en la infància i l’adolescència. Concretament, aquest organisme estarà integrat per una persona responsable, una tècnica en psicologia i una persona de suport administratiu.

El Govern té previst posar en funcionament abans de finals d’any les noves Barnahus a Tortosa, Vilanova i la Geltrú, el Prat de Llobregat, Barcelona, Badalona, Granollers, Mataró, Terrassa, Manresa, Lleida, la Seu d’Urgell i Girona.