Sense Categoria

La 12a edició del Som Cinema-Visual Art projectarà una seixantena de films

LleidaDiari
  • octubre 5, 2021
  • 4 min read
La 12a edició del Som Cinema-Visual Art projectarà una seixantena de films

La 12a edició de Som Cinema-Visual Art, Festival de l'Audiovisual Català de Lleida, projectarà del 20 al 24 d'octubre una seixantena de films de ficció i documental, i també acollirà presentacions i cinefòrums de les pel·lícules, entre altres activitats.
 

En total, es podran veure 18 llargmetratges, 9 dels quals de ficció en la secció oficial; 6 documentals i 3 en sessió especial, i 47 curtmetratges, 13 dels quals en la secció oficial de ficció, 5 en la de documentals, 11 al tercer concurs 'Som Secundària' i 18 curts d'escoles de cinema. Som Cinema-Visual Art se celebrarà en diferents espais de Lleida amb projeccions a l'ScreenBox Lleida, l'auditori del Campus de Cappont de la UdL, Ilerna i el Cafè del Teatre.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Som Cinema-Visual Art arriba a la 12a edició consolidat com a plataforma per a la promoció del cinema i altres formats audiovisuals de producció catalana realitzats per nous creadors i productors. El festival ofereix el seu aparador a les produccions audiovisuals més recents, joves i arriscades realitzades des de les escoles de cinema, productores independents o àrees d’audiovisuals universitàries dels territoris de parla catalana.
 

Les entrades per a la inauguració, que tindrà lloc el 21 d'octubre a les 19 h, seran gratuïtes. Per adquirir-les caldrà inscriure's a la plataforma Entràpolis que estarà activa a partir del 7 d'octubre a través de l'enllaç https://www.paeria.cat/entrades/web/cultura/

La 12a edició del Som Cinema-Visual Art projectarà una seixantena de films

La 12a edició del Som Cinema-Visual Art projectarà una seixantena de films | LleidaDiari.cat

Què es projectarà?

En la Secció Oficial de Llargmetratges de Ficció es projectaran, entre altres, 'Lucas' del director Álex Montoya, guardonat amb la Biznaga de Plata a la millor pel·lícula i al millor intèrpret masculí, i premi del públic de la Secció ZonaZine del Festival de Màlaga 2021; 'Las consecuencias' de Claudia Pinto, guanyador de la Biznaga de Plata a la millor interpretació femenina de repartiment i premi especial del jurat de la crítica també al darrer Festival de Màlaga, i 'El ventre del mar', d'Agustí Villaronga, premiat amb la Biznaga d'Or a la millor pel·lícula, Biznaga de Plata a la millor direcció i al millor guió, Biznaga de Plata al millor actor, a la millor fotografia i a la millor música. 
 

Així mateix, dins la Secció Oficial de Llargmetratges també a concurs es podran veure 'Cosmética del enemigo' de Kike Maillo; 'Ovella' de Marc Puig, Júlia Marcos, Daria Molteni i Sergi Rubio; 'La desvida' d'Agustín Rubio; 'Voces rotas' d'Héctor Fáver; 'Isaac' d'Ángeles Hernández i David Matamoros, i 'Tres' de Juanjo Giménez.
 

En la Secció Oficial de Llargmetratges Documentals es projectaran 'El retorn, la vida després de l'ISIS' d'Alba Sotorra, que serà la pel·lícula inaugural del festival; 'Dorothea y el Myotragus' de Marta Hierro i Núria Abad; 'Constante y el Floridita de Hemingway' de Ramon Vilaró; 'La cigüeña de Burgos' de Joana Conill; 'Mrs. Death' de Sílvia Ventayol, i 'Mal de caña' de Juan A. Zapata.
 

El 3r Concurs 'Som Secundària' comptarà amb curtmetratges de quatre centres de secundària de Lleida, en concret, els instituts de la Caparrella, Josep Lladonosa i Torre Queralt, de Lleida, i l'IES La Serra de Mollerussa.
 

En les Sessions Especials, fora de concurs, es projectaran els llargmetratges 'Ama' de Júlia de Paz, guardonat amb la Biznaga de Plata a la millor interpretació femenina al Festival de Malaga 2021 i el Premi Feroz de la crítica; 'Mediterráneo' de Marcel Barrena, i 'El buen patrón' de Fernando León de Aranoa. I també dins les Sessions Especials es podran veure curtmetratges de les escoles de cinema Ilerna, l'Escola Catalana de Cinema i Televisió (ECCIT) i l'Aula Municipal de Teatre de Lleida.
 

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *