Dos municipis lleidatans, entre els que més oferta hotelera per cada mil habitants ofereixen de l’Estat

La Vall de Boí és el municipi de l’Estat amb més oferta hotelera per cada mil habitants. Així ho constata un estudi del Consell General d’Economistes, que ha comparat diverses dades econòmiques i socials de tot Espanya. En el rànquing amb les localitats amb més hotels també hi apareix en tercer lloc Naut i Aran. Aquests dos municipis també apareixen entre els llocs amb més oferta de cafeteries, bars i restaurants per cada mil residents, on hi són també Cadaqués, el Port de la Selva i Alp. Prats i Sansor, a la Cerdanya, és el municipi de menys de mil habitants amb més valor cadastral residencial (236.854,61 euros). També ressalta la Jonquera com el segon municipi amb més comerços al menor per resident.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les dades que han recollit els economistes provenen de prop de 20 fonts oficials, entre elles ministeris, l’Agència Tributària, l’Airef o l’Institut Nacional d’Estadística (INE), entre altres.

Ressalta que entre els municipis amb més valor cadastral residencial per habitant també hi ha Naut Aran (156.031,66 euros), el Port de la Selva (154.372,37 euros) i Pals (101.741,26 euros). Al contrari, entre els que tenen menys valor cadastral hi ha Rajadell, al Bages (6.321,41 euros) i Aguilar de Segarra, a l’Alta Segarra (6.627,67 euros).

Pel que fa a renda neta mitjana per persona, en el rànquing estatal hi apareix Matadepera (Vallès Occidental), amb 24.091 euros. Quan es mira la renda mitjana per llar, també hi consta Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), amb 66.360 euros de mitjana.

Entre els municipis amb més ingressos per habitant hi ha en tercer lloc Forès, a la Conca de Barberà, amb 27.217,02 euros. Aquesta localitat també es troba en el rànquing de llocs amb més despesa pressupostària per habitant (27.217,02 euros) i més inversions per habitant (19.200 euros).