Dos lleidatans promouen la campanya #LleidaEsCorona per a lluitar contra la Covid-19

Dos metges atenent un pacient de coronavirus a l'hospital trueta, 18/04/2020

La xifra global de casos per coronavirus entre casos sospitosos i confirmats suma 140.522 persones | CatalunyaDiari.cat

Joel Donés i Òscar Canadell han posat en marxa la campanya #LleidaEsCorona per recaptar fons per la recerca contra el coronavirus. Amb l'objectiu de lluitar conjuntament contra la Covid-19, els dos tècnics d'esports han programat una setmana d'activitats que inclouen sortejos, classes i entrevistes, en què es podran fer donacions econòmiques al web https://www.contraelcoronavirus.org/irblleida.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

Amb el lema #LleidaEsCorona, la proposta començarà aquest proper diumenge, dia 10 de maig, amb l'explicació de la programació a través del canal d'Instagram @lleidaescorona, on es donarà a conèixer quina activitat es farà cada dia. «Són moments complicats i necessitem unir esforços per la nostra ciutat i per col·laborar conjuntament», ha explicat un dels impulsors, Oscar Canadell.

 

La recaptació obtinguda servirà per a algun dels projectes de recerca que els investigadors i investigadores de l'IRBLleida realitzen en l'àmbit de la Covid-19.

 

Creen la plataforma 'Compra a Lleida' per ajudar als productors locals

L'Ajuntament de Lleida, a través de la regidoria de Consum, Comerç i Mercats, ha presentat aquest dimarts la plataforma digital 'Compra a Lleida', un portal que ofereix a la ciutadania informació sobre els productors, comerços de proximitat i serveis essencials permesos durant l'estat d'alarma.

 

A través de qualsevol dispositiu electrònic l'usuari podrà accedir a un servei de geolocalització que li permetrà consultar la relació dels comerços i serveis que es troben en l'entorn més immediat i així evitar desplaçaments innecessaris i minimitzar el risc de contagi del coronavirus COVID-19. A més, té l'objectiu de donar visibilitat als comerços, productors i serveis que es troben actius i ajudar a promoure els serveis que ofereixen als clients, especialment el servei a domicili de compra on line, comandes telefòniques i altres.

 

Un formulari imprescindible

El nou portal, que es pot consultar a la pàgina web de la regidoria de Consum, Comerç i Mercats, està format per un formulari que haurà d'omplir qualsevol establiment que vulgui tenir visibilitat al mapa, i el mateix mapa virtual amb la ubicació i dades de contacte dels establiments operatius oberts durant aquestes setmanes de confinament, i també conté altres dades d'interès com, per exemple, els productes que ofereixen, si disposen de servei a domicili, si fan comandes telefòniques, formes de pagament permeses, entre altres.