Sense Categoria

Quatre detinguts en només un mes a Lleida per violència masclista

Avatar
  • agost 30, 2018
  • 5 min read
Quatre detinguts en només un mes a Lleida per violència masclista

Lleida ha registrat aquest mes d'agost fins a quatre actuacions per violència masclista. Algunes d'elles, d'especial gravetat en tractar-se d'una dona embarassada de dos mesos. Els darrers casos han tingut lloc aquest dimecres i la Urbana ha explicat el succeït. En aquest sentit, una dona de 58 anys i veïna de Lleida, va denunciar aquest dimceres a la tarda a la Guàrdia Urbana que la seva parella l'havia agredit i que havia rebut en reiterades ocasions amenaces, així com que aquest s'havia endut les claus del domicili i les claus del vehicle de la seva propietat. La citada va presentar als agents el comunicat facultatiu del Centre d'Atenció Primària (CAP) de Prat de la Riba de les lesions sofertes. A les 13.45 hores, una patrulla es va desplaçar al carrer Major en rebre un avís de la ressenyada comunicant que la seva parella s'havia personat al domicili i que rebia amenaces.Davant això, els agents van identificar a A.T.P., de 51 anys, nacionalitat espanyola i veí de Lleida, i el van detenir com a presumpte autor d'un delicte de maltractament en l'àmbit de la llar, iniciant seguidament les diligències corresponents.

 

Paral·lelament, aquest dimecres a les 22.20 hores de la nit una patrulla va anar al carrer Castella en rebre un avís d'una dona comunicant que la seva exparella l'havia agredit al replà de l'escala de l'immoble. Els agents es van personar ràpidament al lloc i van inspeccionar l'escala i el pàrquing de la comunitat amb resultat negatiu. Seguidament, la dona va realitzar acta de manifestació amb valor de denúncia, que havia sofert diversos cops de puny a la cara i al cos per la seva exparella. Així mateix, va facilitar la descripció física, la filiació, adreça i matrícula del vehicle de l'agressor. Els agents van fer una recerca per la zona i van localitzar el vehicle al carrer Camí de Corbins, moment en què es va personar al lloc l'agressor i una vegada identificat com I.B., de 30 anys, nascut a Romania i veí de Lleida, va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte de maltractament en l'àmbit de la llar, iniciant les diligències penals corresponents.

 

Més denunciats a l'agost

Aquestes no han estat les úniques actuacions de la Guàrdia Urbana en matèria de violència masclista a Lleida en el que va de mes. Concretament, una patrulla va anar la setmana passada al carrer Passeig de Ronda de Lleida en rebre un avís d'un ciutadà que informava que havia vist com un home cridava al balcó d'un domicili i agafava pel coll de forma violenta a una dona i la ficava a dins del pis. Els agents van arribar al lloc i van pujar fins al domicili on van escoltar persones dins del pis i una d'elles era una dona que cridava, trucant a la porta identificant-se com a policies i va obrir un home identificat com M.D., de 36 anys i nascut a el Senegal, que estava juntament amb una dona.

 

Els agents van observar que la dona de 29 anys i nacionalitat espanyola, tenia unes marques al coll que presumptament coincidien amb els fets descrits anteriorment. Aquesta va manifestar als agents que havia tingut una discussió amb la seva parella i que l'havia agafat pel coll i llançat contra la paret. Seguidament els agents van acompanyar a la dona a un centre de salut. Davant la denúncia de la dona, els agents van detenir a M.D., com a presumpte autor d'un delicte de maltractament en l'àmbit de la llar i van iniciar les diligències corresponents.

 

De la mateixa forma, fa unes setmanes, la Guàrdia Urbana de Lleida va detenir un home de 37 anys d'haver agredit, presumptament, la seva parella, embarassada de dos mesos, en un habitatge del carrer Vallcalent de la capital del Segrià. Una patrulla del cos es va desplaçar fins al lloc després de rebre l'avís de la víctima. Els agents van aturar el presumpte agressor mentre baixava per l'escala de l'immoble. La dona va confirmar que es tractava de la seva parella i que aquest l'havia colpejat i insultat fins l'arribada de la policia. Davant la denúncia de la víctima, els agents van detenir l'home com a presumpte autor d'un delicte de maltractament en l'àmbit de la llar. La dona va ser trasllada al CAP Prat de la Riba on va rebre assistència sanitària i va ser sotmesa a un reconeixement mèdic.

 

Altres agressions al mes de juliol

Ja al mes de juliol, una dona es va presentar a les dependències de la Guàrdia Urbana de Lleida per denunciar a la seva parella per amenaces i agressió produïdes a l’interior del pis d’ambdós ubicat al carrer Alfred Perenya de Lleida. La dona de 35 anys, va manifestar que el passat dia 17 de juliol la seva parella l’havia amenaçat i donat cops de puny a la cara, però que no havia presentat denúncia dels fets. Va ser llavors el dia 29 quan, suposadament, l’havia tornat amenaçar i insultar, i tenia por que l’agredís, per aquest motiu, la dona va decidir desplaçar-se fins a la Guàrdia Urbana.

 

Posteriorment a les 00.55 hores es va personar a les dependències la parella de la denunciant. Davant això, els agents van identificar a F.R.A., de 63 anys, nacionalitat espanyola i veí de Lleida, i el van detenir com a presumpte autor d’un delicte de maltractament en l’àmbit de la llar, i van iniciar les diligències corresponents. 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *