Sense Categoria

La DOP Les Garrigues preveu assolir aquesta campanya una producció de 4 milions de quilos d’oli

Avatar
  • desembre 2, 2017
  • 2 min read
La DOP Les Garrigues preveu assolir aquesta campanya una producció de 4 milions de quilos d’oli

Imatge d'arxiu de la producció d'oli d'oliva a la Cooperativa de Maials | LleidaDiari.cat

 

La DOP Les Garrigues preveu assolir aquesta campanya una producció d'uns quatre milions de quilos d'oli, xifra que representa una significativa millora respecte a l'anterior tot i que per sota del que seria una producció d'una campanya mitjana de la Denominació d'Origen. En aquest sentit, les pluges del mes d'octubre han contribuït al creixement de l'oliva i a una maduració adequada, cosa que permetrà produir uns olis «d'excel·lent qualitat», segons ha explicat el president del consell regulador de la DOP Les Garrigues, Enric Dalmau. Així mateix, ha posat en relleu que el funcionament del canal Segarra-Garrigues «donaria més estabilitat a la producció i potencial de creixement de la DOP Les Garrigues». 

El consell regulador manté una voluntat ferma d'enfocar-se en la producció sostenible en benefici del territori i la promoció de l'alimentació saludable en benefici dels consumidors, i per això cada any augmenta la diversificació dels olis amb DOP Les Garrigues amb producció convencional, integrada i ecològica. En un acte a la Diputació de Lleida, Dalmau ha remarcat que el consumidor demana cada cop més l'oli verd, fet que suposa «un avantatge» per l'àmbit de la DOP, ja que compta amb «un territori i climatologia ideal per la producció d'aquest tipus d'oli». 

 

Quant a les característiques organolèptiques més destacables dels olis d'enguany, «destaquen els atributs amargs i picants que estan presents d'una forma equilibrada, a més dels afruitats frescos» característics dels olis de la DOP Les Garrigues. Un any més la DOP durà a terme una campanya de promoció dels seus olis amb l'emissió d'un espot promocional a TV3 i la difusió mitjançant les xarxes socials i el web de la DOP Les Garrigues dels actes, fires i mostres que les cooperatives associades realitzaran per donar a conèixer el nou oli.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *