Les dones tenen millor rendiment acadèmic que els homes a les carreres de ciències

Les dones que cursen carreres de l'anomenada àrea de les STEM (ciència, tecnologia, enginyeria o matemàtiques) tenen més bon rendiment acadèmic que els homes i unes notes similars. És la conclusió d'un estudi de l'Observatori Social de la Fundació 'La Caixa', que porta per títol 'L'àmbit de les STEM no atrau el talent femení'.

 

A Espanya només el 16% dels professionals d'aquesta àrea són dones. Alhora, només el 0,7% de les adolescents estan interessades a estudiar un grau d'aquestes disciplines. Tot i que les dones no acostumen a escollir graus d'aquest tipus, un cop comencen els estudis són les que menys els abandonen, entre un 2% i un 6% menys que els homes a les universitats presencials, el 85% del total.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

En el conjunt del sistema universitari espanyol, les dones tenen un rendiment acadèmic més alt que els homes, mesurat pel percentatge dels crèdits aprovats respecte als matriculats. En concret, en el curs 2019-2020, les dones van superar prop del 88% de les assignatures, pel 80% dels homes.