Sense Categoria

Atenció pagesos: Donaran ajudes de milers d’euros per les afectacions de les gelades

LleidaDiari
  • setembre 14, 2022
  • 2 min read
Atenció pagesos: Donaran ajudes de milers d’euros per les afectacions de les gelades

Les centrals fruiteres afectades per les gelades de l'abril podran rebre fins a 200.000 euros de l'Estat, després que el Consell de Ministres aprovés dimarts el reial decret que estableix les bases reguladores per concedir aquests ajuts.

 

Aquest paquet d'ajudes compta amb una dotació total de 12.050.000 milions d'euros per pal·liar la pèrdua de facturació que han patit aquestes empreses en perdre bona part del volum de fruita que processen, cosa que posava en perill la continuïtat de moltes d'elles. La diputada del PSC al Congrés, Montse Mínguez, ha assenyalat que la demarcació de Lleida «serà una de les principals beneficiàries, ja que és el territori que més Organitzacions de Productors de Fruites concentra, superant la quarantena».

Imatge d'una fruita danyada per la gelada

Les centrals fructícoles afectades per les gelades d'abril podran rebre fins a 200.000 euros d'ajuts de l'Estat | LleidaDiari.cat

 

Les gelades de l'abril van suposar pèrdues d'entre el 80 i el 100%

El secretari de Món Rural i Agroalimentari del PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran, José Luís Noguera, ha remarcat que les gelades de l'abril van suposar pèrdues d'entre el 80 i el 100% de la collita de fruita de pinyol i d'ametller i van afectar gairebé 50.000 hectàrees de cultius. «Aquesta davallada en picat de la producció va aturar l'activitat de bona part de les centrals del territori», ha indicat.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *