Una dona resulta ferida greu en caure de 20 metres mentre escalava al Pallars

Imatge del rescat

Imatge del rescat | @bomberscat

 

Una dona va resultar ferida greu diumenge en caure des d'una alçada d'uns 20 metres a la paret del Pessó, al congost de Collegats (Pallars Jussà). Els Bombers van rebre l'avís cap a dos quarts de vuit del vespre. Dues persones estaven escalant i una d'elles va caure perquè la roca per on pujava es va trencar. Es va donar diversos cops contra la paret de la muntanya. Set dotacions dels bombers amb efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) van rescatar-la baixant per la via d'escalada, i un helicòpter dels Bombers d'Andorra, que disposen de vol nocturn, la va traslladar a l'Hospital Vall d'Hebron.

 

En aquest sentit, cal recordar que el passat mes de març també van rescatar un escalador de 32 anys ferit de gravetat mentre escalava a Àger (Noguera). En aquest cas, tot apuntava que li va caure una pedra al cap mentre feia la via Albir Vidal Ferreny al congost de Terradets, cosa que li va provocar un traumatisme cranioencefàlic greu. Els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís de l'accident a les 15.23 i fins al lloc s'hi van desplaçar un helicòpter amb el Grup d'Actuacions Especials (GRAE) que va estabilitzar el ferit i el va treure del lloc de difícil accés amb una maniobra de gruatge. Posteriorment, l'escalador va ser transferit a un helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que el va evaquar a l'Hospital Vilanova de Lleida en estat greu. En aquest accident també hi van treballar quatre dotacions terrestres dels Bombers que van fer tasques de suport.

 

Altres actuacions a Lleida en els darrers dies

Els Agents Rurals van denunciar la setmana passada una persona per pescar en zona prohibida a Ivars de Noguera. Des del cos d'agents recorden que no es pot pescar 50 metres amunt i avall de les escales o passos de peixos. D'altra banda, també membres dels Agents Rurals van alliberar 3 exemplars d'òliba a Cal Magí a TorreSerona. Els polls han estat al CRF de Vallcalent, mentre han durat les obres a les golfes de la casa on eren. Ara s'han tornat al mateix lloc i el propietari s’ha compromès alimentar-les fins que siguin autònomes.

Imatge del lloc de la denúncia a Ivars de Noguera

Imatge del lloc de la denúncia a Ivars de Noguera | @agentsruralscat

 

Imatge de l'arma

Imatge de l'arma | @agentsruralscat

 

 

Finalment, durant unes inspeccions de caça dutes a terme a la comarca de les Garrigues els Agents Rurals van denunciar la setmana passada un caçador per portar l’assegurança obligatòria caducada. Els Agents Rurals recorden que cal revisar tota la documentació abans de començar la pràctica de la caça.

Imatge de l'alliberament

Imatge de l'alliberament | @agentsruralscat