Doctors i especialistes copen les conferències de la fira Slow Food de Balaguer

La Fira d'Alimentació i Salut de Balaguer comptarà en aquesta 11a edició amb una quinzena de doctors i especialistes que abordaran diferents aspectes per millorar la nutrició i aportaran informació sobre les teràpies naturals, partint sempre d'una base científica i d'estudis publicats. En el seu esforç per seguir incrementant el potencial de la Fira, el certamen continua millorant la qualitat de les conferències incorporant en aquesta edició més especialistes que mai en els àmbits de la salut i de l'alimentació. Entre els conferenciants més rellevants que es reuniran a Balaguer aquest cap de setmana (27 i 28 d'octubre) destaquen tres llicenciats en medicina, dos titulats en infermeria, tres psicòlegs, dos doctors en Ciències Químiques, dos investigadors i divulgadors, un professor d'Edafologia i Química Agrícola, un doctor en Ciències Biològiques i una exfarmacèutica.

 

També destaca la presència de tres xefs que aportaran una sèrie de consells a l'hora de posar-se a la cuina i també recomanacions nutricionals. El dissabte, la doctora en Ciències Mèdiques Rocío Lapuente exposarà «Les tres claus perquè el teu aliment sigui la teva medicina». Els recents descobriments sobre el tradicional gaspatxo que ha fet Pablo Campra, doctor en Ciències Químiques de la Universitat d'Almeria. Campra exposarà les seves últimes investigacions, on ha constatat la intensa activitat antitumoral del gaspatxo andalús, molt superior a la dels seus components per separat. La dieta mediterrània és un referent mundial entre nutricionistes. Sobre l'alcalinització de la dieta i el seu valor afegit en la salut, en parlarà Nadia Torres, xef en cuina alcalina. D'altra banda, el popular presentador de La Botica de la abuela, Txumari Alfaro, tornarà a estar present a la Fira amb una ponència sobre els ritus i mites en l'alimentació i en la salut. 

 

En l'àmbit de la salut destaca la presència d'especialistes en diferents disciplines que duran a terme conferències relacionades amb els tractaments naturals i mostraran la cara que menys es mostra de la indústria de la salut. Entre ells es troba Teresa Morera, una exfarmacèutica que trencarà el seu silenci per explicar tot allò que no va poder dir durant els setze anys que va estar darrere del taulell. La salut i les emocions seran tractades per Carina Gabriel, psicòloga clínica. Com s'interrelacionen mútuament i com afecten els nostres òrgans. Seguint amb la línia, Eva Méndez, infermera i terapeuta, explicarà els secrets sobre microbiota intestinal i els efectes sobre la salut i els estats d'ànim. També exposa el seu treball Santi Jàvega, un conegut herbolari que ha estat estudiant i catalogant les plantes remeieres de les comarques catalanes durant més de trenta anys, donarà a conèixer la botànica mèdica més fascinant de les nostres terres.