No et perdis la doble proposta teatral aquest cap de setmana a l’Escorxador

El Teatre Municipal de l’Escorxador acull aquest cap de setmana una doble proposta, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida. Dissabte, a les 20 hores, Lara Díez Quintanilla i la Sala Flyhard porten ‘El Sensespai’, un viatge per l’univers humà. Diumenge, a les 18 hores, estrena a Lleida de ‘Defora. Al marge del temps’, en què els intèrprets són els participants d’Incursió Social de tres centres, integrants de la companyia Íntims Produccions i diversos voluntaris.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L’obra ‘El Sensespai’ és una immersió sota la superfície de les etiquetes, els relats i les fantasies que construïm per amagar els monstres, tracta de fer una mica d’espai al sensespai de confusió que són els abusos sexuals i transita pels límits i la fragilitat que tenim a l’hora de relacionar-nos, tractar-nos i acompanyar-nos.

 

El sensespai és un no-lloc on s’experimenta el tot. Les criatures que hi habiten s’apropen a nosaltres en nom de l’amor amb la missió d’alliberar-nos. Però ho han de fer amb una condició: No poden explicar-nos la seva procedència. Si ho fessin, les paraules esdevindrien límits i els límits generarien un espai que faria desaparèixer catastròficament el seu univers i elles quedarien exiliades per sempre.

 

El sensespai va ser el projecte final de la graduació de Lara Díez Quintanilla en ‘Psicoterapeuta de grups i famílies’ impartit pel Grup Alfa. Va ser un intent de personificar i fer tangible una part de la realitat i el dolor que hi ha darrere de l’etiqueta diagnòstica de TLP (Trastorn límit de personalitat). “Defora. Al marge del temps” mostra la curiosa manera en què passa el temps. És curiosa la manera en com s’allarguen i s’estiren els segons quan el que estem vivint no ens és agradable o simplement ens avorreix. És curiosa la sensació de les estones massa curtes amb aquella gent amb la qual estem a gust.

És curiosa la relació que tenim amb el pas del temps…

Fins fa poc desconeixíeu la paraula que ara us turmenta. Fa poc, però ja fa massa que l’escolteu, que la teniu a la boca. Quant de temps ha passat des d’aquell mes de març? Quant de temps portem aquí tancades? La realitat està distorsionada, ja no sabem si estem aquí perquè volem o perquè algú ens ho ha manat.

 

I si us diem que vivim en un confinament permanent que ens aïlla i ens deixa en segon pla? Que aquesta paraula és el nostre dia a dia? I si parlem de com aquest confinament ens ha afectat directament a nosaltres? Volem posar-nos cara a cara amb el que ha suposat la pandèmia i el confinament. Volem parlar sobre l’aïllament, el que ens han imposat durant els mesos on la COVID-19 ha arrasat amb tot i el que vivim cada dia als centres educatius.

 

Els intèrprets de l’obra son els participants d’Incursió Social de tres centres: la residència assistida Monestir de Sant Bartomeu de Bellpuig, Sant Joan de Déu-Terres de Lleida d’Almacelles i Talma, de Juneda, integrants de la companyia Íntims Produccions i diversos voluntaris. Les entrades per als dos espectacles es poden comprar a les taquilles de l’Auditori Municipal Enric Granados, Teatre Municipal de l’Escorxador i al web de LaTemporada Lleida.