Sense Categoria

Diverses entitats de la demarcació constitueixen un grup de treball per l’afer dels temporers

LleidaDiari
  • setembre 1, 2015
  • 2 min read
Diverses entitats de la demarcació constitueixen un grup de treball per l’afer dels temporers

Diverses entitats de la demarcació constitueixen un grup de treball per l’afer dels temporers| Redacció – Fotografia: Crida per Lleida – CUP

 

Diverses entitats de la demarcació de Lleida han constituït un grup de treball arran de la situació dels temporers d’aquest estiu. Està format per Crida per Lleida-CUP, consellers comarcals del Segrià i l’Urgell de la CUP, membres de Som lo que Sembrem, Papers i Drets per Tothom i el sindicat CGT.

Des de les diferents formacions s’ha destacat que el que succeeix no és un fet puntual sinó que es repeteix cada estiu des de fa anys, i que no és exclusiu de la ciutat de Lleida, ja que la precarietat que pateixen aquests treballadors, any rere any, respon a un model agrari que anorrea els drets laborals dels temporers i respon també a la deixadesa de les administracions que intenten invisibilitzar el problema enlloc d’afrontar-lo decididament.
 
Durant la reunió s’han començat a bastir les bases per portar una proposta concreta que suposi un canvi de model que garanteixi condicions dignes per aquestes persones treballadores, i no mesures pal·liatives i puntuals.
 
Les formacions han demanat la convocatòria aquest mateix mes de la reunió “amb representants de les diferents administracions, entitats i organitzacions agràries”, anunciada per la Paeria aquest mes d’agost i que aquesta sigui extensiva a organitzacions i moviments implicats en la defensa dels treballadors i treballadores i dels nouvinguts/es.
 
La reunió també ha servit per valorar molt positivament el treball fet pels treballadors i les treballadores de l’àrea d’inclusió de benestar social de la Paeria que han dedicat llargues jornades de feina a aquest tema i s’ha destacat  la professionalitat en què han treballat sota una situació d’infradotació tant en pressupost com en recursos humans.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *