Diverses entitats de la demarcació constitueixen un grup de treball per l’afer dels temporers

Diverses entitats de la demarcació constitueixen un grup de treball per l’afer dels temporers| Redacció – Fotografia: Crida per Lleida – CUP

 

Diverses entitats de la demarcació de Lleida han constituït un grup de treball arran de la situació dels temporers d’aquest estiu. Està format per Crida per Lleida-CUP, consellers comarcals del Segrià i l’Urgell de la CUP, membres de Som lo que Sembrem, Papers i Drets per Tothom i el sindicat CGT.

Des de les diferents formacions s’ha destacat que el que succeeix no és un fet puntual sinó que es repeteix cada estiu des de fa anys, i que no és exclusiu de la ciutat de Lleida, ja que la precarietat que pateixen aquests treballadors, any rere any, respon a un model agrari que anorrea els drets laborals dels temporers i respon també a la deixadesa de les administracions que intenten invisibilitzar el problema enlloc d’afrontar-lo decididament.
 
Durant la reunió s’han començat a bastir les bases per portar una proposta concreta que suposi un canvi de model que garanteixi condicions dignes per aquestes persones treballadores, i no mesures pal·liatives i puntuals.
 
Les formacions han demanat la convocatòria aquest mateix mes de la reunió “amb representants de les diferents administracions, entitats i organitzacions agràries”, anunciada per la Paeria aquest mes d’agost i que aquesta sigui extensiva a organitzacions i moviments implicats en la defensa dels treballadors i treballadores i dels nouvinguts/es.
 
La reunió també ha servit per valorar molt positivament el treball fet pels treballadors i les treballadores de l’àrea d’inclusió de benestar social de la Paeria que han dedicat llargues jornades de feina a aquest tema i s’ha destacat  la professionalitat en què han treballat sota una situació d’infradotació tant en pressupost com en recursos humans.