Cap de setmana amb retorn rècord

El Servei Català de Trànsit (SCT) assenyala el diumenge 9 de juliol com el cap de setmana amb més mobilitat des de l’inici de l’estiu. Fins a les 21 hores ja havien tornat a l’àrea metropolitana uns 230.000 vehicles i es calcula que s’arribi als 300.000 a les 24 hores. El SCT admet que les capacitats de les vies es van veure superades, però subratlla que les retencions s’han contingut respecte al mateix cap de setmana del 2019, quan es va produir una mobilitat similar. Aquesta elevada mobilitat s’ha registrat pel mateix moviment del cap de setmana però també pels trajectes de diumenge cap a destins de platja, tant al nord com al sud del país.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Al nord, a banda del retorn habitual de la Costa Brava, s’ha registrat un moviment considerable entre els Vallesos i el Maresme. Al sud, el retorn ha estat el tradicional de les zones de costa. Passades les 21 hores del diumenge 9 de juliol encara hi havien 15 quilòmetres de retencions a l’AP-7 en sentit sud, a l’alçada de la Roca del Vallès; i set quilòmetres més en sentit nord al tram entre Gelida i Subirats.

El Servei Català de Trànsit destaca que l’obertura de carrils addicionals al nord de l’AP-7 i al nord de la C-32 van ser claus per reduir la durada i llargada de les cues. En concret, i fins a les 21 hores, a l’AP-7 el factor de retenció va reduir-se en un 18% i el pic de retenció ho va fer en un 46%. En referència a la C-32, la reducció del factor va ser d’un 20% i el pic de retenció en un 41%.