Un dispositiu policial no deixa accedir els CDR a la plaça de la Paeria on s’ha fet l’acte de Vox

Pla obert del dispositiu policial que ha evitat que els manifestants antifeixistes accedissin a la plaça de la Paeria de Lleida

Un dispositiu policial no deixa accedir els CDR a la plaça de la Paeria de Lleida on s'ha fet l'acte de Vox | LleidaDiari.cat

Una cinquantena de manifestants dels CDR s'han concentrat aquest diumenge en un extrem de la plaça de la Paeria de Lleida en resposta a l'acte que Vox havia convocat al mateix punt. A les 11 del matí, però, un fort dispositiu dels Mossos d'Esquadra ha evitat que els concentrats accedissin a l'interior de la plaça per evitar encaraments amb simpatitzants de Vox.

 

Els concentrats han cremat fulls amb articles de la Constitució i també han cridat consignes contra el partit, com ara «Catalunya antifeixista», «fora feixistes dels nostres barris» o «el líder de Vox és un violador», en referència a l'exlíder del partit a Lleida jutjat a finals del passat novembre per haver abusat de persones amb discapacitat. No hi ha hagut incidents.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Els manifestants han denunciat que els agents no els hagin deixat accedir-hi

Els CDR han convocat la manifestació a les 11 del matí a la plaça de la Paeria, una hora abans del que estava previst l'acte de Vox. En arribar, però, s'han trobat amb un fort dispositiu policial que els ha impedit l'accés a la plaça. Els manifestants han denunciat que els agents no els hagin deixat accedir-hi quan, en canvi, sí que han deixat passar a tota la gent que passejava pel carrer Major. També han dit que els agents els han amenaçat de denunciar-los si intentaven entrar a la plaça.

 

Des d'aquest punt, els manifestants han cremat diversos fulls on havien imprès alguns dels articles de la Constitució i també han cridat les primeres consignes en contra de Vox quan alguns dels simpatitzants dels partits han començat a arribar a la plaça.

 

L'acte del partit ultradretà ha començat a les 12 del migdia i ha aplegat una vintena de militants i simpatitzants, entre ells les diputades de Vox al Congrés Mireia Borrás i Carla Toscano. Les dues diputades han estat les encarregades de llegir el manifest, mentre els manifestants contraris han entonat crits en contra del partit. Això ha dificultat que els simpatitzants de Vox poguessin escoltar amb claredat el missatge que les diputades intentaven traslladar. En finalitzar l'acte de Vox, les dues concentracions s'han dissolt sense que s'arribés a produir cap incident.