Dispositiu especial de trànsit per a la campanya de Nadal

Dispositiu especial de trànsit per a la campanya de Nadal| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana treballaran conjuntament durant les festes de Nadal, tal i com s'estableix en la Campanya de Trànsit i Seguretat Ciutadana, amb presentada aquest dimarts.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, ha presidit la presentació de la campanya. A l’acte també han assistit la tinenta d’alcalde i regidora d’Urbanisme, Marta Camps; el tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Rafael Peris, la tinenta d’alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, i la directora dels SSTT d’Interior, Anna Miranda. 
 
El paer en cap ha explicat que dins de la campanya, que es va iniciar fa uns dies, s’ha potenciat la vigilància per part dels cossos policials, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, a les principals zones comercials de la ciutat. En aquest sentit, la Guàrdia Urbana ha reforçat els serveis destinats a la regulació del trànsit amb major presència efectiva al carrer durant tots els dies de la campanya i de forma especial els dies on hi ha més presència a les àrees comercials. Així, hi ha 18 patrulles diàriament en torns de matí i tarda i un reforç de 10 agents més respecte a un dia habitual. També s’incideix en la vigilància dels estacionaments, en les zones de càrrega i descàrrega i en el control de les zones blaves.
 
Ros ha destacat el treball conjunt dels cossos policials a Lleida en dies com aquests amb gran afluència de trànsit i vianants en les principals vies de la ciutat, com poden ser l’Eix Comercial, Av. Catalunya, Rambla d’Aragó, Balmes, Rovira Roure, Ricard iVñes, Prat de la Riba, Passeig de Ronda, i Príncep de Viana, entre d'altres espais.
 
Prop de 8.800 places d’aparcament a la ciutat
Ros ha explicat, a més, que la ciutat de Lleida ha guanyat en el darrer any prop de 1.000 noves places d’aparcament gratuït i dissuasori, el que suposa un increment de prop del 40%, ja que actualment els ciutadans disposen de 3.800 places en diferents solars de la ciutat. En aquest sentit, ha recordat que la Paeria ha posat en servei, coincidint amb la campanya de Nadal, un nou aparcament en un solar situat a Copa d’Or (a la zona comercial) amb un total de 570 places gratuïtes.
 
En global, els conductors que accedeixin a Lleida tindran a la seva disposició prop de 8.800 places per estacionar (zona blava, pàrquings de pagament i gratuïts) que es converteixen en 39.600 places si es té en compte la rotació dels vehicles.
 
Els estacionaments en zona blava propers a les zones comercials (Eix i Zona Alta) tenen espai per a 1.118 cotxes (8.944 amb rotació); els pàrquings públics i privats ofereixen 3.832 places (15.328 amb rotació), a més de les 3.801 gratuïtes que es converteixen en 15.320 amb la rotació.