Edició 2021

Dispositiu especial de trànsit i seguretat per la Cavalcada de Reis a Lleida

  • gener 5, 2016
  • 4 min read
Dispositiu especial de trànsit i seguretat per la Cavalcada de Reis a Lleida
Dispositiu especial de trànsit i seguretat per la Cavalcada de Reis a Lleida

Dispositiu especial de trànsit i seguretat per la Cavalcada de Reis a Lleida| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L’Ajuntament de Lleida i la Guàrdia Urbana han previst un dispositiu especial de trànsit i seguretat per a la Cavalcada de Reis 2016 amb l’objectiu que les famílies, especialment els infants, puguin gaudir de l’espectacle del pas dels Reis d’Orient per la ciutat de Lleida, a la vegada que es garanteix la mobilitat amb rutes alternatives.

 
Agents de la Guàrdia Urbana, Protecció Civil, de seguretat i agents cívics vetllaran per la seguretat al llarg dels 2,8 quilòmetres de recorregut de la cavalcada, que s’iniciarà a la plaça Ramon Berenguer IV, passarà per la Rambla Ferran fins arribar al Pont Vell, on els Reis creuaran a l’altre marge de la ciutat per tornar al centre pel Pont de la Universitat fins arribar a l’avinguda de Blondel, davant de la Paeria. Allí els rebrà l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, qui els lliurarà les claus que obren les cases de tota la ciutat, i els nens i nenes podran saludar-los personalment.
 
Durant el recorregut hi haurà zones encintades i amb tanques per reforçar la seguretat del trajecte que faran les 14 carrosses de la comitiva màgica dels reis d’Orient.  En aquest sentit i pel que fa als caramels, es tornaran a repartir majoritàriament en mà.
 
Desviaments de trànsit
L’operació especial de trànsit per la cavalcada s’iniciarà a les 16.00 hores amb el desviament dels vehicles que circulen per la plaça Berenguer IV. Els punts de tall seran les cruïlles d’Anselm Clavé amb Comtes d’Urgell, Príncep de Viana amb Comtes d’Urgell i Victorià Muñoz amb Camí de Granyena. A continuació es desviarà el trànsit al Pont Vell. En aquest cas els punts de tall seran l’avinguda de les Garrigues amb el carrer Agustins, Plaça Espanya i Roger de Llúria amb avinguda Tortosa. En darrer lloc es desviarà el trànsit de l’avinguda de València, el Pont de la Universitat i la plaça d’Espanya. El dispositiu especial preveu els punts de tall al carrer Riu Ebre amb Dra. Castells, a l’avinguda de l’Estudi General amb l’LL-11, a Jaume II amb Pere Cabrera, a l’avinguda Alcalde Areny amb República del Paraguai, a l’avinguda de Madrid amb República del Paraguai i al carrer Acadèmia amb l’avinguda Catalunya.
 
Mentre duri la cavalcada quedaran afectats els tres ponts centrals de la ciutat: el Pont de Príncep de Viana, el Pont Vell i el Pont de la Universitat. La circulació a l’Eix que conformen els carrers Anselm Clavé i Príncep de Viana amb el Pont de Príncep de Viana i Victorià Muñoz està previst que es restableixi a les 19.00 hores. En el cas del Pont Vell i el Pont de la Universitat s’obriran un cop finalitzi la cavalcada.
 
Recomanacions
L’Ajuntament de Lleida i la Guàrdia Urbana recomanen utilitzar el Pont dels Instituts i el Pont de Pardinyes per creuar la ciutat a partir de les 16.00 hores, donat que cap dels dos vials es veurà afectat per la cavalcada.
 
D’altra banda, els veïns del barri de Noguerola podran entrar i sortir de la zona per l’Avinguda del Segre (sector Pardinyes) i la connexió entre el barri de Pardinyes i el centre de la ciutat, mentre duri la cavalcada, es realitzarà pels carrers Comtes d’Urgell i Prat de la Riba.
 
Cal recordar que els vehicles estacionats en el carrer Jaume II (incloent-hi els pàrquings particulars) no podran accedir al carrer mentre la cavalcada circuli per l’avinguda de València. Per això, la Guàrdia Urbana recomana que els veïns i veïnes que hagin de fer ús dels seus vehicles en aquesta franja horària, els estacionin fora del circuit de la cavalcada amb anterioritat.
 
Amb motiu de la cavalcada, com ja és habitual, les línies d’autobús que circulen pel recorregut seran desviats pels itineraris alternatius. Pel que fa als pàrquings soterrats, en el cas de l’avinguda de Madrid podran sortir els vehicles i dels pàrquings de la plaça Sant Joan i Blas Infante no s’hi podrà accedir mentre duri la cavalcada. 
 

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.