Sense Categoria

Disminueixen notablement els accidents de trànsit amb ferits a Lleida

Avatar
  • maig 6, 2020
  • 3 min read

La Guàrdia Urbana de Lleida ha denunciat 21 establiments | LleidaDiari.cat

Els delictes a la ciutat Lleida s'han reduït de forma generalitzada durant l'estat d'alarma i l'impacte del confinament ha estat molt gran en el nombre d'accidents de trànsit a la ciutat, que han baixat un 92,5% respecte al mateix període de l'any passat.

 

Segons les dades de la Guàrdia Urbana, l'any 2019, en les dates equivalents a la crisi sanitària de la Covid-19, es van produir 45 accidents amb ferits i aquest any, 3. D'altra banda, la policia local ha posat 21 denúncies a establiments i ha efectuat 11 detencions de persones que no han respectat el confinament. Les dades s'han donat a conèixer aquest dimecres durant la comissió de Polítiques de Gestió de la Seguretat i el Civisme de l'Ajuntament de Lleida.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

Un exemple de pes per al model de mobilitat

Durant la comissió, on s'ha presentat l'informe de la Guàrdia Urbana de Lleida i de Protecció Civil sobre les actuacions realitzades específicament durant el període de l'estat d'alarma a la capital del Segrià, l'alcalde Miquel Pueyo ha destacat que s'han reduït «pràcticament a zero els accidents de trànsit amb ferits».

 

Segons Pueyo, aquestes dades representen «un exemple de pes per al model de mobilitat» que el govern municipal vol per a la ciutat. «Lleida ha de tenir una mobilitat més segura, més sostenible, més amable i l'escenari post emergència ha de sorgir, en part, dels aprenentatges positius d'aquestes setmanes», ha assenyalat. En aquest sentit, Pueyo, ha recordat que la dimensió de la ciutat de Lleida «permet anar caminant a pràcticament tot arreu” i ha dit que la voluntat de la Paeria és potenciar-ho, «i també que les bicicletes guanyin espai i seguretat a la via pública».

 

226 comprovacions en establiments públics

En l'àmbit de mobilitat, també es desprèn de l'informe que els accidents sense ferits s'han reduit un 79,82%. L'any 2019 se'n van produir 223 i des del passat 14 de març han estat 45. La policia local ha fet 226 comprovacions en establiments públics arran de les limitacions fixades per l'estat d'alarma i ha posat 21 denúncies, la majoria durant la primera setmana (del 14 al 20 de març) del confinament. Pel que fa al moviment de persones i l'incompliment del decret de l'estat d'alarma, el cos ha efectuat 2.270 comprovacions, que han donat lloc a 1.558 denúncies, 11 detencions i 16 imputacions.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *