Les discogràfiques i editorials impulsen unes jornades reivindicatives

L’Associació de Productors i Editors Fonogràfics i Videogràfics Catalans, (APECAT) ha impulsat la jornada ‘Fonograma’, un conjunt d’activitats enfocades al públic generalista però també al professional i que incorporaran segells, editorials, autors, productors musicals i artistes per reivindicar, difondre i promoure el paper de la música enregistrada a Catalunya. 

Així, ‘Fonograma’ busca reflexionar sobre el rol de les discogràfiques després de l’impacte de la digitalització i les noves tecnologies en la indústria de la música, que han canviat els hàbits de consum. La primera edició de la iniciativa, de caràcter anual, tindrà lloc del 24 al 26 de novembre al centre de producció i recerca artística Hangar de Barcelona. 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

També vol reflexionar amb perspectiva de futur per fer comprendre i donar valor a la realitat actual d’aquest important sector cultural. Finalment, també vol reconèixer la labor dels professionals que històricament han treballat per dignificar la disciplina. 

Amb aquest finalitat s’han organitzat diverses activitats que donaran veu a tots els rols dins de la indústria: des de segells a artistes més o menys consolidats de qualsevol estil i altres professionals íntimament relacionats, com els productors musicals. 

La iniciativa començarà el dijous 24 de novembre amb un acte inaugural institucional on s’entregarà el Premi Fonograma, que reconeixerà la labor d’un o una professional que ha contribuït en el desenvolupament i dignificació del fonograma. Durant els dies 25 i 26 de novembre hi haurà a L’Hangar diverses activitats que reflexionaran sobre el fonograma des de la perspectiva de la música enregistrada. 

En paral·lel a aquestes taules rodones hi haurà presentacions de projectes relacionats i activitats relacionades amb projectes fonogràfics a mans d’artistes, autors, autores, productors i productores de música. Fonograma es diferencia d’altres activitats del sector que s’acostumen a centrar en la música en directe, perquè dona visibilitat a la indústria de la música enregistrada i posa en valor les discogràfiques i els editors musicals que garanteixen l’accés a la música a tot arreu.