La Diputació de Lleida i PIMEC inauguren la 2a edició del programa ‘Accelera el creixement’

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el president de PIMEC Lleida, Jesús Torrelles, han inaugurat aquesta setmana la segona edició del programa ‘Accelera el creixement’, que organitzen conjuntament la mateixa Diputació de Lleida i PIMEC. La jornada, que s’ha celebrat a la sala polivalent de la Diputació, ha comptat també amb l’assistència del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert; la secretària territorial de PIMEC Lleida, Anna Torres, i el director del Patronat, Ramon Boixadera.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Durant la seva intervenció, Joan Talarn ha destacat el bons resultats de la primera edició d’aquest programa, que té com a objectiu donar suport a les empreses que tinguin un alt potencial de creixement al nostre territori. Un cop finalitzat el programa, les empreses participants van estimar que la seva facturació augmentaria aproximadament entre un 10 i un 30% en els dos anys vinents, i obtindrien un augment mitjà de la plantilla d’un 20%.

 

Talarn també ha reiterat el suport de la Diputació a les petites i mitjanes empreses del territori, ja que «des de la Diputació volem refermar el suport a les pimes, i amb aquest programa ajudem les pimes a assolir un pla de creixement i d’acció, així com les eines de suport per dur-lo a terme, a la vegada que contribuïm a augmentar la riquesa del territori».

 

En aquest sentit, el president ha recordat l’aposta de la Diputació de Lleida per transformar econòmicament el conjunt del territori, basada en nous models de negoci competitius i sostenibles d’economia verda, circular i altament digitalitzada. Així doncs, Talarn apunta que aquest programa és una clara aposta per models de negoci competitius, «ja que ofereix a les empreses un procés d’assessorament estratègic orientat als resultats, per part d’una consultoria personalitzada a càrrec d’assessors sèniors, de forma individual per a cada empresa, i addicionalment es compta amb l’acompanyament i seguiment d’un tècnic de la Diputació de Lleida i un tècnic de PIMEC».

Per la seva banda, Jesús Torrelles ha destacat la necessitat de donar un impuls a la competitivitat i la viabilitat de les pimes lleidatanes i ha animat els participants a aprofitar aquesta oportunitat per créixer, fer les seves empreses més competitives i crear llocs de treball en benefici de la reactivació i la recuperació econòmica de Lleida. Torrelles ha explicat també que PIMEC Lleida ha cregut des dels inicis en aquest programa, que compta amb més de 10 anys de trajectòria a Barcelona, per implementar-lo a Lleida. «Gràcies a la col·laboració publicoprivada entre ambdues institucions, Lleida s’ha convertit en la primera i única demarcació que implementa el programa de creixement empresarial fora de Barcelona. En aquesta segona edició podem afirmar que el programa es consolida a les nostres contrades», afirma Torrelles.

 

‘Accelera el creixement 2022-2023 al territori’ té com a objectiu principal reforçar, mitjançant un pla d’acció personalitzat i a mida, aquelles àrees funcionals de l’empresa que actualment limiten el seu creixement, incidint en aspectes tan importants com són la transformació digital, les millores en la comercialització de productes i serveis, l’estructura financera, la internacionalització, i/o l’organització empresarial. Aquest programa ajudarà les empreses a innovar i a introduir eines digitals en el seu procediment de treball habitual, aprofundint i intensificant els mecanismes de col·laboració i acompanyament.

 

En aquesta segona edició, han presentat candidatura un total de 29 pimes, 15 de les quals han estat seleccionades per participar en el programa. D’aquestes, el 53% factura d’1 a 3 M€, el 20% de 7 a 10 M€, el 13% de 7 a 40 M€ i el 13% restant menys d’un milió d’euros, fet que suposa una facturació mitjana de 4,75 M€. Pel que fa a la tipologia d’empreses, entre totes sumen un total de 420 treballadors.

El 20% són microempreses (menys de 10 treballadors); el 67% són empreses petites (entre 10 i 49), mentre que el 13% restant són mitjana empresa (entre 50 i 249 treballadors). Per altra banda, el 67% de les empreses participants tenen més de 20 anys d’antiguitat, el 13% tenen entre 16 i 20 anys i el 20% entre 11 i 15 anys. Cal destacar que en aquesta nova edició hi ha representada una comarca més que en la primera. Per comarques, un 33% són del Segrià, un 20% del Pla d’Urgell, un 13% de la Noguera i també de l’Urgell i un 7% de la Segarra, de les Garrigues i del Pallars Sobirà. Per sectors d’activitat, el 40% de les empreses són del sector industrial, un 27% de serveis, un 20% de la construcció i un 13% agroalimentàries.

 

Es tracta d’un programa finançat per la Diputació de Lleida i PIMEC que permet a les empreses de la demarcació revisar l’estratègia de l’empresa amb experts per tal de definir un pla de creixement. El programa està valorat en 6.560 € per empresa, però amb el suport d’ambdues institucions l’empresa únicament en paga 500 €.

 

Aquest programa, que té com un dels objectius prioritaris enfortir el teixit empresarial lleidatà i preparar-lo per aprofitar les oportunitats que apareguin en el futur immediat, és una de les principals línies d’actuació del Patronat de Promoció Econòmica per al 2023, vinculades a l’agenda compartida del Pla de Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i l’Aran.

 

Un cop acabat l’acte de presentació, la consultora en desenvolupament personal, motivació i vendes, Mònica Mendoza, ha estat l’encarregada de dirigir el taller de networking i motivació entre totes les empreses assistents, el qual ha servit per explicar als emprenedors tot un seguit d’eines per aprofitar tots els recursos que tenim al nostre abast i aconseguir així augmentar les vendes, sense necessitat de disposar d’un gran pressupost de màrqueting ni de fer una forta inversió en publicitat.