La Diputació de Lleida subvencionarà la Federació ALLEM amb 518.000 €

Imatge de la signatura del conveni entre Allem i la Diputació de Lleida

La Diputació de Lleida subvencionarà la Federació ALLEM amb 518.000 € durant el període 2020-2021 | LleidaDiari.cat

La Diputació de Lleida i la Federació ALLEM-Agrupació Lleidatana d'Entitats de suport a persones amb discapacitat han subscrit un conveni de col·laboració per al període 2020-2021. L'acord ha estat signat pel president de la Diputació, Joan Talarn, i per Joan Ramon Saura, president d'ALLEM, que han estat acompanyats del vicepresident segon de la Diputació, Jordi Latorre, i del diputat de l'Àrea de Salut, Albert Bajona.

 

Joan Talarn ha destacat que la Diputació ha d'estar al costat dels ciutadans, i, en la situació actual, «més que mai». Així, ha explicat que aquest conveni és una bona manera de col·laborar amb totes les associacions, ja que «ara vivim moments molt complexos i el col·lectiu de persones que ateneu necessiten encara més una cura més especial». Per la seva banda, Joan Ramon Saura ha donat les gràcies a la Diputació per l'esforç que aquest conveni suposa, «fet que demostra la sensibilitat que té la institució vers el col·lectiu que representa ALLEM».

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

La Diputació aportarà a ALLEM 259.000 €

Segons l'acord, la Diputació aportarà a ALLEM 259.000 € per a cadascuna de les anualitats 2020 i 2021, és a dir, un total de 518.000 €. Aquesta quantitat es destinarà a subvencionar les diferents activitats realitzades per ALLEM, així com la prestació del Servei Respir-Suport Familiar i la prestació de serveis de suport realitzades per entitats membres de la Federació ALLEM. En el cas del Servei Respir, la Federació ALLEM oferirà suport a les famílies que no es puguin fer càrrec temporalment de la cura de la persona amb discapacitat, coordinant un equip de professionals de l'àmbit social de les entitats associades, que rebran les demandes, avaluaran els casos i prestaran els suports de manera col·laborativa.

 

En relació amb les entitats membres d'ALLEM, seran subvencionables les activitats realitzades pels professionals de les entitats federades i prestacions de serveis de tercers, dirigides a la millora de la salut i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, així com les despeses per fer front a la pandèmia per la Covid-19, incloent-hi equips de protecció, serveis de neteja i desinfecció, i serveis de professionals externs de l'àmbit de la salut, entre d'altres, sempre que estiguin directament relacionades amb la protecció de la salut de les persones.

 

ALLEM és una agrupació d'entitats sense ànim de lucre

ALLEM és una agrupació d'entitats sense ànim de lucre, a la qual pertanyen 17 entitats de les comarques de Lleida que ofereixen serveis de suport a les persones amb discapacitat i vetllen per la seva integració social i laboral amb atenció a la seva salut física i psíquica. Són sòcies d'ALLEM: Acudam (Mollerussa), Adda (Vielha), Alba (Tàrrega), Amisol (Solsona), Aspamis (Lleida), Aspros (Lleida), Llar Santa Anna (Castell del Remei), Claror (la Seu d'Urgell), L'Estel (Balaguer), L'Olivera (Vallbona de les Monges), La Torxa (Lleida), Plançó (Lleida), IMO Salvador Seguí (Lleida), Integra Pirineu (la Seu d'Urgell), Sant Joan de Déu de les Terres de Lleida (Almacelles), Ilersis (Lleida) i Talma (Juneda).

 

El conveni s'emmarca dins la línia de treball de la Diputació de Lleida, que des de fa anys col·labora amb diferents entitats vinculades amb persones amb discapacitat física o psíquica, a l'efecte de fomentar la seva autonomia personal i afavorir la seva plena integració a totes les possibilitats que ofereix la realitat social, econòmica i cultural del territori.