La Diputació posa la mirada en l’Oficina de Suport a Projectes Europeus

Amb l’objectiu d’ajudar els ajuntaments de menys de 5.000 habitants al llarg de tot el procés d’identificació, execució i justificació de projectes amb finançament europeu a optar a ajuts de la UE de manera efectiva, aquesta setmana, l’equip tècnic de l’Oficina de Suport a Projectes Europeus de la Diputació (OSPE) ha presentat al Pla d’Urgell, l’Urgell i, les Garrigues aquest projecte.

Web_LleidaDiari_Especial_01

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Aquestes presentacions, que s’han celebrat als municipis de Tàrrega, Mollerussa i les Borges Blanques, han servit per resoldre diferents dubtes, ja siguin relacionats amb ajuts que tenen en marxa o que tenen previst demanar. Igualment, s’han recollit les necessitats del territori pel que fa a formació i informació necessària per a garantir que els fons europeus s’utilitzin de manera eficient i es compleixin totes les regulacions i directrius, i s’han posat a la seva disposició un seguit d’eines pràctiques que els faciliten la gestió diària de projectes amb finançament europeu.

Paral·lelament, la setmana passada l’equip tècnic de l’Oficina de Suport a Projectes Europeus de la Diputació (OSPE), ha presentat al Conselh Generau d’Aran i l’Alta Ribagorça el projecte de suport que la Diputació de Lleida ha posat en marxa a través del Patronat de Promoció Econòmica, amb l’objectiu d’ajudar els ajuntaments a optar a ajuts de la UE de manera efectiva.

Les tasques de l’OSPE

L’OSPE té diversos objectius, entre els quals destaquen la identificació de projectes finançats amb fons europeus, la promoció de la participació de les entitats locals en projectes europeus i la facilitació de l’accés a finançament. Així mateix, ofereix formació en projectes europeus tant per a càrrecs electes com per a tècnics, a més de suport tècnic i administratiu específic per als municipis beneficiaris de projectes amb finançament europeu.

L’Oficina també coordina amb altres entitats en la cerca de finançament per a actuacions impulsades a través de l’Agenda Compartida i té com a objectiu incrementar l’impacte dels projectes europeus al territori. Actualment, l’Oficina treballa de manera transversal per a tots els projectes amb finançament europeu que té aprovats la Diputació, i que inclouen 4 projectes Next Generation i 1 Life, així com qualsevol altre que pugui ser aprovat durant la vida d’aquest projecte.