Sense Categoria

La Diputació de Lleida normalitza l’ús de la mascareta amb l’exposició ‘Emmascarades’

LleidaDiari
  • desembre 24, 2020
  • 2 min read
La Diputació de Lleida normalitza l’ús de la mascareta amb l’exposició ‘Emmascarades’
La Diputació de Lleida normalitza l’ús de la mascareta amb l’exposició ‘Emmascarades’

La Diputació de Lleida normalitza l’ús social de la mascareta amb l’exposició ‘Emmascarades’ i el calendari de sobretaula del 2021 | LleidaDiari.cat

La Diputació de Lleida ha inaugurat l'exposició 'Emmascarades', que s'ha instal·lat al vestíbul de la planta baixa del Palau, en la qual tretze professionals de la fotografia aporten el seu particular punt de vista sobre l'ús de la mascareta.

 

En paral·lel, i amb la intenció de normalitzar aquesta mesura de seguretat individual, el calendari de sobretaula de l'any 2021 mostra la normalitat de l'exercici de dotze professions amb la mascareta posada. 'Emmascarades' reuneix creacions de Jordi Adrià, Isabel Barios, Leo Delshams, Ramon Gabriel, Santi Iglesias, Susana Martínez, Llorenç Melgosa, Gala Oró, Jordi V. Pou, Llorenç, Rosanes, Mireia Salvía, Iolanda Sebé i Lídia Vives. El relat d'aquesta mostra, comissariada per Anselm Ros, parteix de contraposar la iconografia popular que fins ara estava associada a la mascareta, la dels superherois, a la realitat que ha imposat la Covid-19, no posar en risc el benestar propi ni l'aliè.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

«Potser no és tant heroisme com responsabilitat i empatia», ha ressaltat el president de la Diputació, Joan Talarn, en un acte d'inauguració de la mostra marcat per les mesures de seguretat i que ha comptat amb els autors en dues sessions. Helena Martínez, diputada d'Igualtat, ha agraït l'esforç per visualitzar que «amb la mascareta, i algunes de les seves incomoditats, es pot continuar fent vida normal i també art».

 

El calendari de sobretaula

D'altra banda, el calendari de sobretaula que cada any reparteix la Diputació entre les seves dependències i els ajuntaments de la demarcació dedica el del 2021 a fer un homenatge a les professions que especialment han sentit el cop de la pandèmia i les mostra amb professionals exercint amb la mascareta posada. Des de metges i llevadores a personal de neteja i repartidors, passant pel professorat, botiguers, policia, forners, agricultura, investigació, hostaleria i cultura. Les fotografies, realitzades per l'estudi Defoto, han estat possibles gràcies a la col·laboració d'empreses i institucions de Lleida.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *