La Diputació de Lleida fa arribar una guia per a la desescalada als ajuntaments i els consells comarcals

Imatge de mampares instal·lades a la recepció de la Diputació de Lleida

Condensa en un document els principals consells per garantir la seguretat del personal municipal i l'atenció ciutadana | LleidaDiari.cat

La Diputació de Lleida ha fet arribar a tots els ajuntaments i consells comarcals de la demarcació una guia amb recomanacions per al desconfinament de les administracions locals que serveixi per preparar un pla adaptat a les necessitats específiques de cada ens per procedir a aquesta nova fase amb garanties.

 

La guia, que parteix de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, integra les diferents recomanacions, reials decrets i normatives de les autoritats sanitàries donades a conèixer en les darreres setmanes per governs català i espanyol, a més de recollir l'experiència d'aquests dies a la mateixa Diputació, que està adequant els seus espais amb mampares de metacrilat i dispensadors de gel hidroalcohòlic, i marcant punts de distància.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

La guia pretén assegurar la tornada a l'activitat habitual presencial

El diputat responsable de l'àrea de Recursos Humans, Jordi Verdú, destaca que la guia pretén assegurar la tornada a l'activitat habitual presencial «vetllant per la protecció de la salut de les persones mitjançant la implantació de mesures de prevenció que permetin reduir el risc d'exposició i contagi a la covid-19». Aquest retorn, en tot cas, «no serà un retorn a la normalitat que ens era habitual» i, per això, «cal garantir més que mai la màxima seguretat sanitària al personal i a les persones que s'atenen», assenyala Verdú.

 

El document aconsella accions d'adequació dels edificis públics per acollir el personal, com ara la desinfecció prèvia, la retirada de cadires en zones d'espera o establir circuits per a circulació dins dels edificis amb portes obertes per reduir zones de contacte. Igualment, s'aconsella col·locar mampares de metacrilat en els punts d'atenció presencial a la ciutadania, assenyalar distàncies de seguretat i posar a l'abast del personal i la ciutadania dispensadors de gel hidroalcohòlic. Finalment, es recomana prioritzar l'atenció telemàtica i restringir al màxim possible les reunions presencials per evitar qualsevol contagi.