Sense Categoria

La Diputació de Lleida ajuda a renovar el material mèdic a l’Espitau d’Aran

Avatar
  • juny 23, 2020
  • 2 min read

Un ajut de la Diputació de Lleida permetrà canviar el TAC i comprar una incubadora de transport per l’Espitau d’Aran | LleidaDiari.cat

La Diputació de Lleida atorgarà un ajut de 326.700 € al Conselh Generau d'Aran per a la renovació d'equipaments per l'Espitau Val d'Aran per obsolescència tecnològica dels seus aparells.

 

Concretament, els ajuts van dirigits a l'adquisició d'un equip TAC i d'una incubadora de transport. En l'actualitat, l'Espitau Val d'Aran té tota una sèrie d'equipaments que estan en obsolescència tecnològica que cal renovar al més aviat millor per tal de millorar l'assistència sanitària dels veïns d'Aran i de la Ribagorça.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Un equip TAC amb data d'instal·lació de juliol de 2007

En aquest sentit, l'Espitau de la Val d'Aran disposa d'un equip TAC amb data d'instal·lació de juliol de 2007, equip que a hores d'ara no pot realitzar les proves amb la qualitat necessària per desenvolupar les tasques assistencials que realitza el centre sanitari. Així mateix, des de l'Espitau de la Val d'Aran també s'ha acordat canviar de forma urgent la incubadora de transport. Aquests són dos dels acords i compromisos als quals van arribar el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el Síndic d'Aran, Francesc X. Boya, durant l'estada que va fer Talarn a la Val d'Aran, on a més de l'Espitau d'Aran, va visitar el Palai de Gèu, a Vielha, i el municipi de Bossòst.

 

Aquestes accions se sumen a l'aprovació en sessió plenària, el passat dia 18 de juny, del conveni marc de col·laboració amb el Conselh Generau d'Aran pel qual la Diputació aporta 245.000 € per al foment de la llengua aranesa, el turisme, la promoció econòmica, la restauració del patrimoni arquitectònic i béns culturals, i per al Centre de Tecnificació d'Esports d'Hivern, durant les anualitats 2020-2023. La Diputació de Lleida i el Conselh Generau d'Aran mantenen aquesta col·laboració des de l'any 2005.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *