Sense Categoria

Dispositiu especial de trànsit i seguretat ciutadana amb motiu de les festes nadalenques a Lleida

LleidaDiari
  • desembre 1, 2021
  • 5 min read
Dispositiu especial de trànsit i seguretat ciutadana amb motiu de les festes nadalenques a Lleida

Lleida reforçarà la presència policial al carrer amb motiu de les festes nadalenques amb una campanya de trànsit i seguretat ciutadana, un dispositiu que té l'objectiu d'augmentar la vigilància a les principals zones comercials de la ciutat i reforçar els serveis destinats a la regulació del trànsit, amb una major presencia efectiva al carrer durant cada dia de la campanya i, de forma especial, els dies on hi ha més presència a les àrees comercials.

 

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha destacat que «la campanya té l'objectiu de garantir la fluïdesa de la mobilitat durant les festes nadalenques i, també, dissuadir i evitar al màxim la comissió de possibles furts en zones comercials o amb major afluència de persones».

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Per la seva banda, l'intendent de la Guàrdia Urbana, Josep Ramon Ibarz, ha remarcat que «amb aquesta iniciativa incrementem la sensació d'una major seguretat ciutadana en incrementar els efectius al carrer. Volem, també, promoure el transport públic per evitar desplaçaments en cotxe innecessaris».

Dispositiu especial de trànsit i seguretat ciutadana amb motiu de les festes nadalenques a Lleida

Dispositiu especial de trànsit i seguretat ciutadana amb motiu de les festes nadalenques | LleidaDiari.cat

 

És recomanable seguir consells com primar els desplaçaments a peu i en transport públic

El paer en cap i l'intendent han coincidit en assenyalar que és recomanable seguir consells com primar els desplaçaments a peu i en transport públic, no acumular efectiu en les botigues o no deixar als vehicles objectes de valor a la vista, entre altres.

 

Finalment, el paer en cap ha agraït el treball conjunt dels cossos policials a Lleida en dies com aquests amb gran afluència de trànsit i vianants en les principals vies de la ciutat com poden ser l'Eix Comercial, Av. Catalunya, Rambla d'Aragó, Balmes, Rovira Roure, Ricard Vinyes, Prat de la Riba, Passeig de Ronda, Príncep de Viana, etcètera. La campanya, que ja s'ha iniciat, s'allargarà fins al pròxim 9 de gener.

 

Disciplina viària

Guàrdia Urbana reforçarà els serveis destinats a la regulació del trànsit amb major presència efectiva al carrer durant cada dia de la campanya. Igualment, es controlarà qualsevol activitat o obra a la via pública que, no essent imprescindible, pugui afectar negativament la fluïdesa de la circulació. Així, es vetllarà perquè es dugui a terme fora d'aquestes dates o en horaris no punta i amb la senyalització adient.

 

Els Serveis d'Enginyeria Municipal preveuran el reforç o canvis d'horari necessaris per tal que el personal del Centre de Control de Trànsit, coordinat amb la Guàrdia Urbana, pugui col·laborar en la regulació del trànsit mitjançant el sistema de centralització semafòrica.  La Guàrdia Urbana prioritzarà la seva actuació de control, prevenció i denúncia dels estacionaments incorrectes, així com l'actuació dels serveis de grua a les parades de transport públic, zones de càrrega i descàrrega i carrers on els estacionaments en doble fila perjudiquin de forma molt important la seguretat i fluïdesa de la circulació.

 

Per tal de facilitar la tasca de subministrament als magatzems i botigues, la Guàrdia Urbana intensificarà el control d'utilització de les zones destinades a càrrega i descàrrega durant l'horari d'aquesta activitat. En aquest sentit, s'evitarà l'ocupació d'aquestes zones per vehicles particulars no destinats a aquest fi. Igualment, es controlarà que les tasques de càrrega i descàrrega s'efectuïn en aquestes zones i no fora dels espais reservats, així com que aquests vehicles no estiguin estacionats a les zones reservades sense efectuar operacions.

 

Zones Blaves Els vigilants de l'empresa concessionària del servei d'aparcament amb horari limitat, EYSA, incrementaran l'activitat de control sobre els vehicles estacionats en aquestes zones per evitar l'ocupació abusiva d'una mateixa plaça d'aparcament per un sol vehicle. D'aquesta manera, es propiciarà així la rotació dels mateixos.

 

Seguretat ciutadana

Amb l'objectiu de garantir l'activitat comercial normal i prevenir possibles actes delictius, la Guàrdia Urbana vetllarà per:

▪ Un increment de les patrulles de vigilància en horari comercial a les zones d'especial afluència de públic, àrees comercials, mercadets i Mercats Municipals.

▪ Control de la venda ambulant no autoritzada.

▪ Vigilància especial de les zones comercials en horari de tancament al públic (especialment al migdia).

▪ Control d'altres activitats que per les seves característiques (consum de drogues, etc.) puguin resultar especialment molestes.

▪ Modificació de l'horari dels agents de barri a l'horari comercial per incorporar-se plenament a la campanya, una vegada iniciades les vacances escolars.

 

Promoció del transport públic

L'empresa Autobusos de Lleida incrementarà el control sobre el funcionament de les diferents línies per mantenir en tot moment la freqüència normal de pas dels vehicles per les diferents parades i ajustarà el tipus de vehicle assignat a cada línia a l'ocupació de passatgers que es puguin produir.

La Paeria sol·licitarà a l'Agrupació Provincial d'Auto-Taxis de Lleida la seva col·laboració en els següents aspectes:

▪ Possibilitat de reforçar el nombre de vehicles de servei a la ciutat, especialment durant els dies vermells i en horari comercial.

▪ Col·laboració per part dels taxistes conductors per intentar evitar durant aquestes dates aquelles parades o estacionaments que puguin dificultar la circulació.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *