Els diners que cobrarà el Ministeri de Defensa per habitatges socials els invertirà en «defensa nacional»

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha aclarit aquest dimecres que el Ministeri de Defensa cobrarà «segons la taxació adequada» per la venda dels terrenys en desús que han de servir per a la construcció dels 20.000 habitatges de lloguer a preu assequible promesos pel president espanyol, Pedro Sánchez, al Senat. Segons Robles, els ministeris de Defensa i Transports fa mesos que negocien i l’operació es farà a través d’una venda d’aquests terrenys a l’Entitat Pública Empresarial del Sòl (SEPES). El Ministeri de Defensa, segons Robles, invertirà aquests diners en la defensa nacional.

Robles ha explicat que el Consell de Ministres aprovarà l’operació ben aviat i farà pública també la ubicació d’aquests terrenys. En tot cas ha apuntat que el Ministeri de Defensa té “molt sòl” que “no està en ús, que no afecta la defensa nacional, i que per al Ministeri és una càrrega el seu manteniment”.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

«Són immobles a diversos llocs de la geografia espanyola que el Ministeri de Defensa no utilitza», ha dit Robles, i «per al Ministeri de Defensa és una bona operació», perquè «el SEPES pagarà el preu en què estan taxats aquests edificis» i «tots aquests diners, per obligació legal, s’invertiran com no pot ser d’una altra manera en les necessitats de la defensa nacional».

 

Robles ha recordat que «la llei no permet que el Ministeri de Defensa pugui cedir els seus immobles, sinó que necessàriament ha de rebre una contraprestació». Per aquest motiu, segons la ministra, «fa diversos mesos que negociem amb el Ministeri de Transports, i s’ha arribat a un acord».

 

Per tant, segons Robles, és un magnífic acord per a tothom. «Per al ministeri de Defensa perquè tindrà uns ingressos per a les seves necessitats, i per a Espanya i el SEPES perquè es podrà construït habitatge públic en immobles que ja no estaven utilitzats».