Dibuixos i missatges d’infants de Lleida per estar més a prop de les persones grans

Cartell de l'esdeveniment

Dibuixos i missatges d’infants de la Mariola i l'Escorxador | LleidaDiari.cat

El Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) de Mariola, Pius XII i Escorxador han impulsat una acció comunitària per estar més a prop de les persones grans de la zona.

 

El PDC ha promogut la iniciativa que consisteix en el fet que infants i joves facin dibuixos, poemes o algun text amb missatges positius per a les persones grans que estan passant el període de confinament soles. Amb aquest gest es pretén donar suport i estar una mica més a prop dels avis i àvies en aquests moments excepcionals per l'estat d'alarma per la covid-19. L'acció s'obre a tothom que vulgui participar i té com a data límit el dilluns, 11 de maig.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

El repartiment de les creacions

La recollida dels dibuixos i els escrits es farà al Centre Cívic de la Mariola (c/ Artur Mor, 1), al Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS) Municipal Pas a Pas (c/ Lluís Millet, 34) i al SIS Pare Palau (c/ del Bisbe Ururita) de dilluns a divendres, de 10 h a 13 h. El repartiment de les creacions es farà conjuntament amb Amics de la gent gran, l'Associació de veïns/es de la Mariola i els Serveis Socials del barri de la Mariola.

 

Nova acció del PDC del Centre Històric per la Festa Major

El PDC del Centre Històric també està treballant en una nova iniciativa, un cop celebrada la Primaverada virtual, que enguany ha utilitzat les noves tecnologies i les xarxes socials per generar missatges positius. El pla posa en marxa el Concurs de dibuix de la Festa Major per afavorir i potenciar l'activitat comunitària. Proposa ambientar-lo amb elements tradicionals de la festa i de la ciutat: la Seu Vella, el Marraco i focs d'artifici. El dibuix s'ha de fer arribar a pdcbarriantic@paeria.es o per WhatsApp al 623032959. El PDC del Centre Històric estrena Instagram @pdc_centrehistoriclleida per mantenir-se connectat i perquè es puguin seguir proposant accions a la comunitat.

 

PDC

El Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) impulsa i dona suport a projectes i accions, que fomentin la participació i la relació entre persones, entitats i serveis públics, enfortint d'aquesta manera el teixit social dels barris de la Mariola i Pius XII Germanor. El PDC és de l'Ajuntament de Lleida i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. A Mariola, Pius XII i Escorxador es gestiona amb la Fundació Champagnat i al Centre Històric amb Prosec.

 

El pla es desenvolupa a través de la Regidoria de Polítiques per als Drets Socials i treballa de forma coordinada amb serveis socials de la Mariola i del Centre Històric, que juntament amb entitats, serveis i veïns/es, són les que coneixen millor l'entorn, les necessitats i problemàtiques del barri. És per això que fan les propostes que consideren més adients per intentar transformar la realitat del barri, millorant la qualitat de vida dels que hi viuen.