Sense Categoria

El govern espanyol envia 600 policies a Catalunya per la Diada i l’1-O

Avatar
  • setembre 5, 2018
  • 3 min read
El govern espanyol envia 600 policies a Catalunya per la Diada i l’1-O
Imatge de la Policia Nacional en grup després de les càrregues policials de l'1-O

Imatge de la Policia Nacional en grup després de les càrregues policials de l'1-O | CatalunyaDiari.cat

 

El ministeri de l'Interior ha comunicat aquest migdia que inicia un reforç policial a Catalunya amb l'enviament d'un total de 600 nous agents a Catalunya. Els agents, antiavalots, arribaran de forma escalonada i l'anunci arriba, tot just, l'endemà que el president de la Generalitat, Quim Torra, fes una crida a la mobilització popular

 

D'altra banda, també cal destacar que es tractaria d'entre 10 i 12 grups d'UIP integrats cadascun per 50 agents. La seva tasca, així mateix, és la de «custodiar edificis públics i donar suport als Mossos d'Esquadra» en seguretat ciutadana. 

 

Una desena de grups dels antidisturbis ja han començat a traslladar-se cap a Catalunya i la resta d'agents aniran arribant escalonadament al llarg d'aquesta setmana. Els primers a arribar han estat els que vénen des de Galícia, que ja s'han instal·lat a la caserna militar del Bruc, a Barcelona.

 

La Guàrdia Civil mantindrà la presència d'agents a Catalunya

Paral·lelament, la Guàrdia Civil també ha decidit mantenir la presència excepcional d’agents a Catalunya com a mínim fins al pròxim 15 d’octubre. Fins a 300 agents de la benemèrita havien demanat el seu trasllat, però la direcció general del cos policial espanyol ha congelat el canvi de destí «per les necessitats i exigències inherents a garantir la seguretat pública en aquest trimestre de l'any».

 

Aquesta decisió, pel que sembla, hauria generat un gran malestar entre els agents afectats, ja que alguns fins i tot tenien les maletes preparades per canviar de destinació laboral. L'ordre, publicada ja al Butlletí Oficial de la Guàrdia Civil que serà publicada també al BOE ben aviat, afecta l'escala de caporals i guàrdies.

 

Una «tardor calenta»

L'increment d'agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya arriba després que el Ministeri de l'Interior digués que es preveia una «tardor calenta» a Catalunya amb la commemoració dels fets de l'1-O i amb el judici als polítics i activistes catalans empresonats.

 

Un desplegament, a més, que es produeix gairebé un any després que la passada tardor un gran desplegament amb més de 10.000 agents mobilitzats pel govern espanyol per aturar el referèndum d'autodeterminació a Catalunya.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *