Primer dia de confinament perimetral de l’Aragó amb controls policials a la Franja

Pla obert de la Guàrdia Civil aturant a Mequinensa un veí de la Granja d'Escarp que havia sortit a fer una volta en moto

Primer dia de confinament perimetral de l'Aragó amb controls policials a les entrades i bars buits a la Franja | LleidaDiari.cat

L'Aragó s'ha aixecat aquest dimarts al matí amb controls policials a les entrades de municipis fronterers amb Catalunya, com ara Mequinensa, i bars buits a la Franja de Ponent, on aquests dies alguns veïns de municipis lleidatans propers s'hi havien desplaçat a fer el cafè. Alcaldes de municipis fronterers, com l'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, celebren la mesura per limitar desplaçaments «innecessaris» i evitar així la propagació del virus, tot i considerar que «ha arribat tard».

 

Pujol, però, va més enllà i demana que es limiti la mobilitat als municipis i que es reobrin, encara que sigui parcialment els bars, tenint en compte que les dades al seu municipi estan més controlades que a la resta de Catalunya.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Dispositius mòbils en diversos punts de la Franja

La Guàrdia Civil ha muntat dispositius mòbils en diversos punts de la Franja per controlar els desplaçaments. A Mequinensa, per exemple, han aturat Manolo Ferragut, un veí de la Granja d'Escarp (Segrià) que, com molts matins, havia sortit a fer una volta en moto. «Com que no entro a cap municipi pensava que podia circular per les carreteres, però per evitar problemes, me'n torno cap a casa», ha explicat a l'ACN.

 

L'Alberto Villasboa, que treballa en un bar de Mequinensa, ha reconegut que amb les limitacions de mobilitat, cada dia té menys clients. «Està tot molt complicat, només venen quatre caçadors», ha dit, i lamenta que només es pot consumir a les terrasses i «ara que ve el fred ningú vol estar a fora». Reconeix que té «por» que els tanquin del tot «perquè sense ingressos no podem pagar el lloguer la llum ni cap despesa».

 

La consellera de Salut veu «difícil» posar fi al tancament de la restauració

La consellera de Salut, Alba Vergés, veu «difícil» poder aixecar el tancament de la restauració a finals de setmana. «Estem en la línia de no aixecar restriccions», ha afirmat en declaracions a la SER, al mateix temps que ha insistit que la situació portarà «a prendre més mesures aquesta setmana». En ser preguntada sobre quines, ha afirmat que es treballen «moltes» i que «res està descartat».

 

En ser preguntada per un confinament total de 15 dies, ha assegurat que l'escenari seria «diferent del març», ha insistit en la voluntat de no tancar les escoles i ha assegurat que el més efectiu és sempre el màxim però ha instat a «veure com equilibrar això amb la societat». D'altra banda, ha afirmat que l'estat d'alarma ha de tenir control parlamentari.