Societat

El deute de les administracions públiques marca un nou rècord

Marta Romera
  • octubre 21, 2022
  • 2 min read
El deute de les administracions públiques marca un nou rècord

El deute de les administracions públiques va marcar un nou rècord a l’agost i es va situar en 1,491 bilions d’euros, xifra que representa un increment del 5,1% en termes interanuals, segons ha informat aquest divendres el Banc d’Espanya.

 

El saldo del deute de l’Estat es va elevar fins a 1,313 bilions d’euros, amb un increment interanual del 6,9%, mentre que per a Altres Unitats de l’Administració Central va ser de 46.598 milions d’euros, és a dir, una reducció del 15,8% respecte a la dada de l’any anterior.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

D’altra banda, el saldo del deute de les administracions de la Seguretat Social es va situar en 99.184 milions d’euros, un 8% més. Pel que fa a el deute de les comunitats autònomes va créixer fins a 316.075 milions d’euros a l’agost, un 0,9% més que el mateix mes de l’any passat, mentre que el deute de les corporacions locals es va situar en 22.676 milions d’euros, un 0,8% més interanual.

Per altra banda, la consolidació en el conjunt de les administracions públiques -és a dir el deute en poder dels diferents subsectors que formen part d’aquest sector- va augmentar un 4,8% respecte a l’any anterior, fins a 306.878 milions d’euros.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *