El deute de les administracions públiques marca un nou rècord

El deute de les administracions públiques va marcar un nou rècord a l’agost i es va situar en 1,491 bilions d’euros, xifra que representa un increment del 5,1% en termes interanuals, segons ha informat aquest divendres el Banc d’Espanya.

 

El saldo del deute de l’Estat es va elevar fins a 1,313 bilions d’euros, amb un increment interanual del 6,9%, mentre que per a Altres Unitats de l’Administració Central va ser de 46.598 milions d’euros, és a dir, una reducció del 15,8% respecte a la dada de l’any anterior.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

D’altra banda, el saldo del deute de les administracions de la Seguretat Social es va situar en 99.184 milions d’euros, un 8% més. Pel que fa a el deute de les comunitats autònomes va créixer fins a 316.075 milions d’euros a l’agost, un 0,9% més que el mateix mes de l’any passat, mentre que el deute de les corporacions locals es va situar en 22.676 milions d’euros, un 0,8% més interanual.

Per altra banda, la consolidació en el conjunt de les administracions públiques -és a dir el deute en poder dels diferents subsectors que formen part d’aquest sector- va augmentar un 4,8% respecte a l’any anterior, fins a 306.878 milions d’euros.