Sense Categoria

Deu restaurants lleidatans, escollits com a finalistes dels Premis Cartaví 2018

Avatar
  • octubre 30, 2018
  • 2 min read

Imatge dels escollits a la categoria B | LleidaDiari.cat

 

Un total de deu restaurants lleidatans han estat escollits com a finalistes dels Premis Cartaví 2018, que atorga anualment l'Associació Vinícola Catalana. La reunió del jurat de la final lleidatana s'ha reunit aquest dilluns a l'Institut d'Estudis Ilerdencs per triar entre les diferents propostes que s'han rebut, sempre tenint en compte que hi ha tres categories (A, B i C) en funció dels diferents preus de les cartes dels establiments. Així, a la categoria A, els finalistes escollits han estat Can Boix de Peramola i La Boscana de Bellvís; a la B, Cal Xirricló de Balaguer i tres restaurants de Lleida ciutat: L'Espurna, Celler del Roser i Restaurant Aimia; i a la C, Ca l'Agustina de Preixens, La Cosa Nostra de Cervera, Níam Restaurant de Tàrrega i 2007 Restaurant de La Fuliola. Tots ells passaran a la final catalana de les seves respectives categories.

 

L'anunci d'aquests guanyadors ha tingut lloc en un acte en què estaven convidats els diferents restaurants que optaven als premis i en què hi han participat el diputat Francesc Sabanés; Tomàs Cusiné, representant de la DO Costers del Segre i de la Ruta del Vi; Toni Cruces, secretari general de l'Associació Vinícola Catalana; i Salvador Puig, director general de l'INCAVI. Els Premis Cartaví tenen com a principal objectiu distingir els restaurants de Catalunya que realitzen dia a dia una àrdua defensa i promoció dels nostres vins emparats en les onze denominacions d'origen catalanes.

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

 

L'Associació Vinícola Catalana organitza anualment aquests premis amb la pretensió de fomentar la presència dels nostres vins a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a les zones vitivinícoles catalanes tant al professional de la restauració i la sommelieria com al consumidor. Es tracta, doncs, d'una aposta «pels vins i pels productes de proximitat», tal com ha destacat en la seva intervenció Francesc Sabanés, que ha expressat el suport de la Diputació de Lleida i del Patronat de Turisme a aquesta iniciativa. Des del jurat, es té en compte que els restaurants ofereixin unes cartes de vins de qualitat i amb denominació d'origen clarament catalana.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *