Dos detinguts per furtar roba valorada en més de 400 euros a Lleida

Els Mossos d'Esquadra van detenir divendres dos homes, de 27 i 37 anys, com a presumptes autors del furt de diferents peces de roba valorades en més de 400 euros en una botiga de roba del carrer Sant Antoni, a l'Eix Comercial de la ciutat de Lleida. Els responsables de l'establiment van facilitar als Mossos les imatges dels lladres, els quals van ser localitzats i detinguts poc després per una patrulla del cos que duia a terme tasques preventives per la zona.

 

Els agents van localitzar als dos homes alicates, tisores i altres estris que haurien utilitzat per manipular i inutilitzar les alarmes que contenia la roba. Els detinguts van passar aquest diumenge a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

 

Altres detinguts a Lleida en els darrers dies

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal que es dedica a robar a l'interior de camions estacionats a àrees de servei. Onze persones han estat detingudes i una investigada acusades d'almenys 37 robatoris a l'interior de camions de gran tonatge a àrees de servei de l'A-2 i l'AP-2 en el seu pas per Osca, Saragossa i Lleida. Els detinguts residien a Barcelona i traslladaven el material robat a una nau d'un polígon industrial de Rubí per a la seva venda posterior. Se'ls imputen delictes de pertinença a organització criminal, robatori amb força i falsificació documental. Els suposats autors dels fets, que són 11 homes d'entre 20 i 42 anys i veïns de Barcelona, Terrassa i Santa Coloma de Gramanet, utilitzaven els seus vehicles per fer els robatoris i sostreien furgonetes comercials per carregar el material robat.

 

Canviàvem la matrícula de les furgonetes per no ser detectats als controls de peatges de les autopistes. Per fer-ho, disposaven d'un taller amb les eines necessàries per fer fabricar i col·locar matrícules. Els detinguts sortien de Barcelona per l'A-2 i l'AP-2. Un cop localitzaven els camions estacionats, trencaven les lones per comprovar la càrrega que transportaven, efectuaven el robatori de manera ràpida i el carregaven a la seva furgoneta o turisme. Durant els registres, la Guàrdia Civil ha intervingut 25 telèfons mòbil, televisors, petits electrodomèstics, perfums, ulleres de sol, calçat, roba i complements de diferents marques, entre d'altres. També s'ha requisat material utilitzat per fer robatoris i matrícules de cotxe, quatre vehicles i més de 9.000 euros en metàl·lic.