Detinguts per vendre drogues i bitllets falsos de 50 i 500 euros a Lleida

Detinguts per vendre drogues i bitllets falsos de 50 i 500 euros a Lleida| Redacció – Fotografia: Mossos d’Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Lleida van detenir dimecres dos homes, de 28 i 34 anys, de nacionalitat maliana i camerunesa, tots dos veïns de Lleida, com a presumptes autors d'un delicte de falsificació de moneda i efectes timbrats, i un delicte contra la salut pública.

Les detencions son fruit d'una investigació iniciada dies enrere, quan es va tenir coneixement que dos individus venien bitllets falsificats de 50 i 500 euros. També es va saber que les mateixes persones traficaven amb substàncies estupefaents, concretament amb cocaïna i heroïna, per la zona del Barri Antic de Lleida.
 
Durant la tarda del 29 de juliol agents d'investigació van muntar un dispositiu de vigilància i seguiment dels dos sospitosos. Després d'observar un seguit de maniobres sospitoses, els mossos van interceptar els dos homes en un pàrquing proper al carrer Pi Margall de Lleida, quan anaven a pujar al seu vehicle.
 
En veure els agents, un dels individus va llençar sota del vehicle dos bitllets de 500 euros. Els bitllets van ser recuperats i es va realitzar un escorcoll de tot el vehicle. Amagats sota el seient de l'acompanyant, els mossos van localitzar 123 bitllets falsos de 500 euros i els dos homes van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb les falsificacions.
 
Hores més tard, els investigadors van realitzar una entrada i perquisició al domicili dels detinguts, situat al carrer Riu Llobregat de Lleida. Durant l'escorcoll es van localitzar 62,4 grams de cocaïna, 105,7 grams d'heroïna, uns 9.000 euros en bitllets de curs legal i una bàscula de precisió.
 
Davant d'aquests indicis també es va imputar als detinguts un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. Segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents, la droga comissada estaria valorada en més de 9.600 euros.
 
Els detinguts, un dels quals tenia antecedents, passaran aquest dissabte a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.