Detinguts dos veïns de Lleida per estafes a través de compres per Internet

Detinguts dos veïns de Lleida per estafes a través de compres per Internet| Redacció – Fotografia: Mossos d’Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns dos homes, de 41 i 28 anys, un de nacionalitat camerunesa i l'altre ghanesa, tots dos veïns de Lleida, com a presumptes autors d'un delicte continuat d'estafa. Tots dos utilitzaven numeracions de targetes de crèdit de països americans per fer compres de tot tipus en botigues virtuals.

A principis del passat mes de desembre la responsable d'una botiga virtual de Barcelona va denunciar un seguit de compres fraudulentes al web de la seva empresa. Concretament, va denunciar que en dies anteriors s'havien efectuat un total de 21 compres sospitoses, per import de 2.389 euros, tot i que el programari web n'havia denegat altres 207 de manera automàtica. Tots els moviments s'havien efectuat amb targetes de crèdit, la numeració de les quals era majoritàriament de països americans.
 
Arran de la denúncia, els Mossos van obrir una investigació centrada en les darreres compres efectuades, que encara no havien estat lliurades als destinataris. D'aquestes, dues anaven adreçades a dos residents a la ciutat de Lleida.
 
Amb els venedors es va acordar que efectuarien l'enviament de les compres, per no aixecar sospites, i que mossos de paisà les recollirien a l'empresa de paqueteria que les havia de transportar.
 
El 18 de gener agents de la unitat d'investigació van recollir la mercaderia que acabava d'arribar a Lleida i van contactar amb els dos destinataris per acordar el lloc de la ciutat on s'havien d'entregar els paquets. El primer punt era a peu de carrer a la Travessera del Carme. Al lloc es va presentar un home de 41 anys i de nacionalitat camerunesa, amb el passaport de la destinatària del paquet, al·legant que era la seva esposa i que no podia venir. Els agents es van acreditar com a policies i van detenir l'home, per la seva presumpta relació amb un delicte d'estafa.
 
Posteriorment, el detingut va explicar que havia comprat la numeració de les targetes en una pàgina web de països de l'Europa de l'Est. Aquesta numeració no era sempre fiable per la qual cosa la comprava a uns preus d'entre 3 i 5 euros, per targeta.
 
El segon punt d'entrega va ser en un portal del carrer Doctor Combelles. Al lloc es va presentar un home de 21 anys i de nacionalitat ghanesa, que venia a recollir el paquet per encàrrec d'un suposat amic. L'home també va ser detingut per la seva presumpta implicació en un delicte d'estafa.
 
Dues hores mes tard, els mossos van efectuar una entrada i perquisició al domicili del primer detingut. Durant l'escorcoll es van recollir un total de 50 possibles indicis incriminatoris. Entre aquests hi havia gran quantitat de roba, sabates i productes d'electrònica, dels quals s'investiga la procedència.
 
La investigació continua oberta i no es descarten noves actuacions policials.
 
Un dels detinguts van quedar en llibertat, després de declarar a la comissaria de Lleida, amb l'obligatorietat de comparèixer davant l'autoritat judicial quan sigui requerit. L'altre detingut ha passat aquest dimecres a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.