Dos detinguts per cultivar marihuana en una nau de l’Horta de Lleida

Marihuana

Imatge de la marihuana | Mossos

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat divendres dos homes, de 33 i 51 anys, el primer veí de Tamarit de Llitera i nacionalitat espanyola, i el segon veí de Lleida i nacionalitat colombiana, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

 

Des de finals de l'any passat els veïns de la Partida Plana del Bisbe de Lleida patien talls intermitents de llum i van alertar a la companyia distribuïdora per la incidència. En tenir coneixement del fet els mossos van realitzar una recerca per la zona, ja que els talls podrien venir causats per un consum fraudulent d'electricitat per cultiu interior de marihuana.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

La sospita d'una nau sense activitat a l'Horta de Lleida

Els agents van localitzar una nau a la partida, aparentment sense activitat, però que presentava les finestres segellades amb escuma de poliuretà. Davant la sospita els investigadors van decidir realitzar una observació discreta del lloc. Això va permetre confirmar les sospites, ja que van detectar unes persones que introduïen a la nau material relacionat amb el cultiu de marihuana, com ara adob i sacs de substrat vegetal. Després d'uns dies de seguiments els agents van recopilar informació suficient per culminar la investigació.

 

Finalment, a última hora de la tarda de divendres, els mossos van detenir dues persones quan arribaven al lloc i obrien el cadenat de la nau. Al fons de l'edifici van localitzar dues estructures metàl·liques que conformaven una sèrie de zones separades per realitzar el cultiu per etapes. Estaven equipades amb il·luminació artificial, climatització i un sistema de reg i adobat automatitzat amb 6 dipòsits de 1000 litres. La instal·lació estava composta per 82 làmpades de 600 watts amb els seus transformadors i estava connectada directament a la xarxa elèctrica, cosa que explicava les incidències detectades. Els agents van recollir 622 plàntules en creixement i 579 plantes en producció.

 

El sistema detectat facilitava el cultiu autònom amb molt poca intervenció per part dels responsables i potencialment permetria cinc collites anuals. Els detinguts van passar diumenge a disposició del jutjat de guàrdia en funcions d'instrucció de Lleida.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

També et poden interessar…