Detingut per tenir cinc escopetes i un rifle a casa seva, sense la documentació preceptiva

Detingut per tenir cinc escopetes i un rifle a casa seva, sense la documentació preceptiva| Redacció – Fotografia: Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil de Lleida va tenir dimarts una persona per un suposat delicte de tinença il·lícita d'armes, al trobar dins el seu domicili, situat a Lleida capital, cinc escopetes, un rifle i diversa munició, tot això sense tenir la documentació preceptiva.

Els fets es remunten al passat dilluns, dia 15 de febrer, quan la UOPJ de Lleida té coneixement que J.M.P.S., de 71 anys, veí de Lleida, pot posseir en l'interior del seu domicili armes sense la documentació preceptiva.
 
Sobre les 17.35 hores d'aquest dimarts, els agents van portar a terme amb autorització judicial una entrada i registre en un domicili situat en una partida de Lleida, donant com a resultat la localització de les armes esmentades en una habitació. El seu propietari no va poder acreditar en cap moment l'origen de les mateixes, ni que posseís la documentació necessària per a la seva legítima tinença (llicència armes, guia pertinença).
 
Pels citats fets, es va procedir, en el mateix domicili, a la detenció de J.M.P.S., per la comissió d'un delicte de tinença il·lícita d'armes. S'instrueixen diligències policials que seran lliurades al Jutjat Instrucció de Lleida; sent posat el detingut en llibertat, en aplicació de l'article 492 de la L.E.C.
 
Les armes queden dipositades en la Intervenció d'Armes de la Guàrdia Civil de Lleida a disposició judicial, per a la seva posterior remissió al Laboratori de Criminalística departament de Balística de la Guàrdia Civil a Barcelona, amb l'objecte de ser sotmeses a estudi i comprovació del funcionament, i si les mateixes poguessin estar implicada en algun fet delictiu.
 
La investigació continua oberta per tal d'aclarir l'origen de les armes intervingudes.