Detingut un lladre especialitzat en furtar mòbils a dones amb els seus fills i cotxet

 

El passat divendres, 9 de novembre, agents dels Mossos d’Esquadra van detenir a Tarragona un home de 52 anys i veí de l’Hospitalet de Llobregat, com a presumpte autor de tres delictes de furt.

 

La investigació comença a l'agost arran d'un robatori a l'avinguda Catalunya

Segons explica la policia catalana, la investigació ja va començar el passat 27 d’agost, arran de la denúncia d’una dona a qui li havien pres el mòbil mentre comprava en un establiment de l’avinguda Catalunya. Tal com va explicar la víctima, va deixar el telèfon a la bossa del cotxet que portava i, quan va voler agafar-lo, el dispositiu ja no hi era.

 

Dos casos similars a Tarragona als mesos de setembre i al novembre

El 5 de setembre, els Mossos d’Esquadra van rebre una nova denúncia per un cas similar. Els fets, concretament, van passar en una altra botiga del centre de Tarragona on una dona, en acabar de comprar, va adonar-se que algú li havia furtat el mòbil de l’interior de la bossa del cotxet del seu fill.

 

Finalment, el tercer furt va tenir lloc el passat 3 de novembre mentre la víctima, una dona amb el seu fill i un cotxet, es trobava en un negoci del carrer Gasòmetre. El lladre, fent com si parlés per telèfon, es va apropar al carret i, aprofitant una distracció, va agafar el mòbil del seu interior.

 

El lladre, a tocar de la dona i el cotxet, en el moment del furt

El lladre, de blanc, a tocar de la dona i el cotxet, en el moment del furt | Mossos d'Esquadra

Les càmeres de seguretat permeten als Mossos identificar el lladre

A través de l’estudi de les imatges de les càmeres de videovigilància, els Mossos d’Esquadra van determinar que, en tots tres casos, es tractava de la mateixa persona, tot i que no el van poder identificar. El passat divendres, però, tres membres del Grup de Delinqüència Urbana van veure un home que coincidia amb l’autor dels furts.

 

Els policies, després d’aturar-lo i identificar-lo, van corroborar que es tractava del lladre i, a més, l’individu duia una bossa bandolera i una bossa de paper com les que s’havien emprat en dos dels furts.

 

El detingut tenia antecedents penals per furts a Barcelona i a Vilafranca del Penedès

El detingut, amb antecedents per furts a Barcelona i Vilafranca del Penedès, va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs.